Ούτε ένα καινούργιο φαρμακείο δεν μπορεί να ανοίξει στο Ηράκλειο, με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια που υπάρχουν με τους καλλικρατικούς δήμους, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, κάτι που πριν λίγα 24ωρα δεν γνώριζαν ούτε οι φαρμακοποιοί, ούτε και το υγειονομικό που συγκέντρωνε τα δικαιολογητικά των 13 Hρακλειωτών μέχρι τώρα ενδιαφερόμενων ν’ ανοίξουν νέο φαρμακείο!

Η εξέλιξη αυτή άφησε στα “κρύα του λουτρού” τους 13 Ηρακλειώτες που περίμεναν να πάρουν την σχετική άδεια, καθώς η αρχική εντύπωση που υπήρχε και με βάση τα όσα γνώριζε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος με το νέο νόμο, στην πόλη θα μπορούσαν να ανοίξουν επιπλέον 23 φαρμακεία, αυξάνοντας τον αριθμό τους στα 176, από τα 153 που είναι σήμερα.

“Δεν γνωρίζαμε ούτε εμείς ότι δεν προβλέπεται η ίδρυση νέου φαρμακείου στο Ηράκλειο”, είπε στην “Πατρίδα” ο πρόεδρος του Φαρ μακευτικού Συλλόγου Γιάννης Τσικανδηλάκης, ενώ ο αντιπρόεδρος κ. Σκουντάκης, είπε

“Το υπουργείο Υγείας δεν μας ενημέρωσε, ούτε σωστά, ούτε έγκαιρα. Εμείς το μάθαμε την προηγούμενη Δευτέρα από το διαδίκτυο και μετά από ενημέρωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

πηγή Πατρίς