Μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία δύο καλοντυμένες κυρίες εμφανίστηκαν ξαφνικά στο γραφείο του Αξονικού Τομογράφου και απροειδοποίητα προχώρησαν σε ελέγχους αρχείων του νοσοκομείου, έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις των εργαζομένων στο Βενιζέλειο και γενικότερα σε συνδικαλιστές του Ηρακλείου.

Το γεγονός που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι οι γυναίκες όταν ρωτήθηκαν τι ακριβώς κάνουν και ποιες είναι, απάντησαν πως είναι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, ωστόσο όταν τους είπαν πως θα καλέσουν κάποιον από την διοίκηση του νοσοκομείου εκείνες έγιναν \’\’καπνός\’\’.

Το θέμα πήρε άμεσα μεγάλες διαστάσεις, αφού στις τάξεις των εργαζομένων υπάρχει η πληροφορία ότι το ρόλο τον ελεγκτών έχουν πάρει ιδιωτικά γραφεία, πιθανότατα δικηγορικά, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει λάβει επίσημο χαρακτήρα.

Άμεση ήταν η αντίδραση και της ΕΛΜΕ Ηρακλείου η οποία με έγγραφο της προς όλα τα σχολεία ενημερώνει:

«Κάνουμε σαφές ότι το ωράριο εργασίας μας δεν είναι 8 π.μ.-2μ.μ. αλλά είναι το διδακτικό ωράριο συν οι εργασίες που έχει αναλάβει να εκπληρώσει ο εκάστοτε συνάδελφος από το Σύλλογο διδασκόντων. Υπάρχει σχετικό άρθρο του Ν. 1566/85 , που είναι σε ισχύ.

Είναι προφανές ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί κλίμα φόβου και οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας με κάθε τρόπο και κυρίως συνδικαλιστικά. Επειδή το θολό τοπίο ευνοεί τη σύγχυση και τον πανικό κάνουμε σαφή τα εξής:

-Λειτουργούμε κανονικά, όπως κάθε μέρα

-Ενημερώνουμε το δ.σ. της ΕΛΜΕ εάν συμβεί κάτι ώστε να απαντήσουμε συγκροτημένα, συλλογικά και άμεσα όπου χρειαστεί.

-Σε περιπτώσεις που υπάρξει πραγματικό ζήτημα έλευσης επιθεωρητών, αξιολογητών ή άλλου είδους τρομοκράτηση συναδέλφων, η ΕΛΜΕ κηρύσσει άμεσα στάση εργασίας. Σε τέτοιες προκλήσεις απαντάμε συνδικαλιστικά ως Σωματείο. Να μην περάσει η συλλογική ενοχοποίηση, ο φόβος και ο πανικός.
Συσπειρωμένοι στο σωματείο δίνουμε τη μάχη».

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook