Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στη Ρόδο και στα Χανιά την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2013.
Στην πόλη του Ηρακλείου το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή (11:30-15:00) και το Σάββατο (09:20-16:30).
Πρόκειται για μία δράση ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών σε μια εκδήλωση συμμετοχής και συνάντησης της σχολικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινωνία.
Το Πρόγραμμα του Μαθητικού Φεστιβάλ στο Ηράκλειο περιλαμβάνει:
• Έκθεση και παρουσίαση έργων ψηφιακής δημιουργίας από ομάδες μαθητών όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης. Στοιχεία των έργων που θα παρουσιαστούν είναι αναρτημένα στο http://digifest-ira.blogspot.gr/. Στο πλαίσιο των παρουσιάσεων θα παρουσιαστούν, ζωντανά, έργα και από ομάδες μαθητών των άλλων 7 (επτά) πόλεων μέσω τηλεδιάσκεψης.
• Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τους Μαθητές του ΓΕΛ Σητείας σε μαθητές και επισκέπτες (Υπ. Εκπαιδευτικός: Γιάννης Πουλακάκης)
• Εργαστήριο Κατασκευής Εφαρμογών (apps) για Κινητά Τηλέφωνα (Υπ. Εκπαιδευτικός Λεωνίδας Παπαδάκης)
• Οι επισκέπτες επικοινωνούν με Διαδραστικό Σύστημα Ηχου/Μουσικής/Κίνησης (Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, ΤΕΙ Κρήτης)
• Προβολή Μαθητικών Ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για Παιδιά και Νέους Ολυμπίας και το πρόγραμμα Camera Zizanio
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Αν. Κρήτης της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς Πληροφορικής, με την Υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Αν. Κρήτης και με Αρωγούς την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ), τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ηρακλείου και του Ν. Λασιθίου, το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, ΤΕΙ Κρήτης και το Κέντρο Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου (ΚΕΑΛ).
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.Παι.Θ.Π.Α), Αρ. Απόφ. 5109/Γ7/15-01-2013.
Πληροφορίες: κ. Πανσεληνάς Γιώργος,
Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6945658953, 2810246861, 2810342206

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook