Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη έστειλε το Επιμελητήριο Ηρακλείου σχετικά με την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων και τις επερχόμενες κυρώσεις που προβλέπει ο νέος νόμος.
Συγκεκριμένα, στην παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενημέρωσε το Υπουργείο ότι μετά και την πάροδο της ημερομηνίας (15 Απρίλιου) που είχε οριστεί για την συμμόρφωση με την υποχρέωση ασφάλισης αυτοκινήτων, και εν όψει των επικείμενων προστίμων στους κατόχους ανασφάλιστων ΙΧ, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν ήδη αρχίσει και καταθέτουν μαζικά τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, μιας και αδυνατούν να καλύψουν το κόστος της ασφάλισης. Η κίνηση αυτή πέραν του ότι δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους επιχειρηματίες (οικονομικό και γραφειοκρατικό κόστος, χάσιμο χρόνου κλπ) συνάμα επιβαρύνει τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. λόγω του μεγάλου πλήθους των οχημάτων.
Αίτημα του επιμελητηρίου είναι να αναγνωριστεί η εποχικότητα αυτών των επιχειρήσεων και να υπάρξει διάταξη που να εξαιρεί από αυτή την υποχρέωση τα ενοικιαζόμενα. Επίσης να δοθεί μια επιπλέον παράταση των προθεσμιών προκειμένου να συμβαδίσουν με την έναρξη της τουριστικής σαιζόν .
Η αξίωση αυτή εδράζει στο δεδομένο ότι αυτές οι επιχειρήσεις λειτουργούν κατά την θερινή περίοδο (Τουριστική Σαιζόν), και εκ των πραγμάτων τους χειμερινούς μήνες τα οχήματά τους είναι ανενεργά. Ανάλογη παρέμβαση έχει κάνει το Επιμελητήριο και στον Υπουργό Οικονομικών κο Γ .Στουρνάρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook