Μια νέα σειρά συναντήσεων με τίτλο «Έξυπνες ιδέες, καλές πρακτικές» ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη, 19 Απριλίου, ώρα 19.30, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού. Οι συναντήσεις δίνουν έμφαση σε συγκεκριμένες λύσεις σε ζητήματα της ζωής μας στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον, με στόχο να σκεφτούμε και να πράξουμε διαφορετικά.
Πρώτος προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Γιώργος Μοτάκης, μέλος του Τεχνικού-Εργαστηριακού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, που θα πλοηγήσει όσους έρθουν να μας συναντήσουν στους ελεύθερους πόρους του Διαδικτύου.
«Οι έντονες ανακατατάξεις που βιώνουμε, λέει ο Γιώργος Μοτάκης, δίνουν ένα νέο χάρτη ευκαιριών. Νέα δεδομένα, θεσμοί και εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να πλοηγηθεί στο νέο περιβάλλον και να πραγματώσει επιθυμίες ευκολότερα κι αποτελεσματικότερα από πριν. Δομές και εργαλεία που ήδη διατίθενται ελεύθερα μπορούν αντίστοιχα να κάνουν άμεσα εφικτό ότι ακόμα θεωρούμε δύσκολο ή και αδιανόητο σχεδόν σε όλα τα πεδία της ζωής του οποιουδήποτε ανθρώπου: στην εκπαίδευση, στην εργασία, στη διαβίωση, στη διασκέδαση».
Η συμμετοχή στη συνάντηση είναι ελεύθερη. Όσοι θέλουν και έχουν τη δυνατότητα, μπορούν να φέρουν συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. 
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2013, στις 19:30, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9 (στο κέντρο της πόλης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook