Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου στο πάρκο πλησίον του Πανάνειου Δημοτικού Νοσοκομείου , η εκδήλωση "Let's Do It Greece- ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ", που διοργάνωσε η Ομάδα Εθελοντών Πολιτών ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

H δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Θεραπευτική Κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην πανελλαδική δράση "Let’s Do It Greece" που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.
Βασικός σκοπός της καμπάνιας είναι να ενεργοποιήσουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους, δήμους, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους φορείς και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο!!!

Η Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με τις μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ επιλέξαμε ως σημείο δράσης μία υποβαθμισμένη περιοχή με έντονο πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών ουσιών, το πάρκο πλησίον του Πανάνειου Δημοτικού Νοσοκομείου στην Παλιά Πόλη του Ηρακλείου.

Στόχος όλων μας ήταν να παρουσιάσουμε στους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο, μία διαφορετική εικόνα του πάρκου ώστε να τους παροτρύνουμε να το διεκδικήσουν ξανά και να το ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους ως ένα στολίδι άξιο σεβασμού και φροντίδας.

Άλλωστε όπως δήλωσε και ένα μέλος της Θεραπευτικής Κοινότητας:
«Καθένας έχει μέσα του ένα πάρκο που χρειάζεται συνεχώς σεβασμό και φροντίδα.»

Στα πλαίσια της δράσης πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του πάρκου και δημιουργία αναμνηστικού graffiti- παρέμβασης στο χώρο. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή κατοίκων της περιοχής δειλά δειλά δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για το πάρκο.

Η Ομάδα Εθελοντών Πολιτών ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Νέας Γενιάς κύριο Γιαλιτάκη Νίκο για την επίσκεψή του στην δράση μας και την στήριξη που παρέχει στην Ομάδα Εθελοντών.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους/ες εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τις προσπάθειές μας.