Για την συμφωνία με την τρόικα ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως «κάναμε το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών», ενώ είπε ότι υπήρξε εμπλοκή στο θέμα του Δημοσίου και ο πρωθυπουργός «πήρε το θέμα πάνω του».

«Κάναμε το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών» απάντησε ο υπουργός στον Πρόεδρο, όταν εκείνος τον ρώτησε για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε: «Στο Eurogroup μού το είπαν καθαρά: αν δεν το λύσετε, money is blocked. Το πήρε πάνω του ο πρωθυπουργός και το θέμα διευθετήθηκε».

Στην ερώτηση του κ. Παπούλια τι γίνεται με την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Θα περιμένουμε να δούμε αν μπορεί να \’σηκώσει\’ το 10% από την αγορά, το οποίο και εύχομαι. Αλλιώς, θα πάει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

«Είναι βαρύ χαρτί για την ανάπτυξη» σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι το προαπαιτούμενο του Δημοσίου «μάς δυσκόλεψε». «Μέχρι τελευταία στιγμή δεν βρήκαμε μια συμβιβαστική λύση με την τρόικα. Στο Eurogroup έλαβα σαφή προειδοποίηση, ειδοποίησα τον πρωθυπουργό και πραγματικά το πήρε πάνω του και το έλυσε το θέμα, γιατί όντως θα μας έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση» ανέφερε.

Διευκρίνισε ότι οι 4.000 αποχωρήσεις είναι μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ένα ποσοστό πρέπει να γίνει νωρίτερα.

Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ότι η εκταμίευση της δόσης θα γίνει κανονικά και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις τράπεζες.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook