Κανένα νέο πρόσωπο δεν διαθέτει το Πολιτικό Γραφείο (ΠΓ), που εξέλεξε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, ενώ είναι μειωμένο κατά δύο μέλη σε σχέση το προηγούμενο. Έτσι, αντί 13 μελών που ήταν το προηγούμενο ΠΓ επί των ημερών της Αλέκας Παπαρήγα, το νέο όργανο διαθέτει 11 μέλη συμπεριλαμβανομένου του νέου γενικού γραμματέα του κόμματος Δ. Κουτσούμπα.

Τα υπόλοιπα μέλη του ΠΓ είναι οι Κ. Αβραμόπουλος, Δ. Αρβανιτάκης, Δ. Γόντικας, Τηλ. Δημουλάς, Θ. Κωνσταντινίδης, Γ. Μαρίνος, Κ. Παρασκευάς, Ν. Σοφιανός, καθώς και οι Ελένη Μπέλλου και Λουίζα Ράζου.

Εκτός ΠΓ τέθηκε ο εκδότης-διευθυντής του «Ριζοσπάστη» Στ. Λουκάς, στον οποίο επιρρίπτονται, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, λανθασμένοι χειρισμοί στον τομέα ευθύνης του, τον «Ριζοσπάστη».

Στο νέο όργανο δεν συμμετέχει εξάλλου και η απελθούσα γραμματέας κυρία Παπαρήγα, η οποία ωστόσο θα παρακολουθεί στενά τα εσωκομματικά τεκταινόμενα ειδικά κατά την περίοδο «προσαρμογής» του διαδόχου της στα νέα του αυξημένα καθήκοντα.

Με ισχυρή την παρουσία στελεχών του «κλίματος» του κραταιού κ. Γόντικα, «σκιώδους» πρωταγωνιστή του συνεδρίου και της ανάδειξης του κ. Κουτσούμπα στο ύπατο κομματικό αξίωμα, το νέο ΠΓ απεικονίζει τη νέα εσωκομματική «γεωγραφία», όπως διαμορφώθηκε στο συνέδριο, τηρουμένων, ωστόσο, των απαραίτητων εσωκομματικών ισορροπιών.

Σύμφωνα με ερμηνείες κομματικών κύκλων, τη νέα ηγετική «πλειοψηφία» περί τον κ. Κουτσούμπα πλαισιώνουν οι κ.κ. Γόντικας, Αβραμόπουλος, Δημουλάς, Κωνσταντινίδης, καθώς και οι κυρίες Μπέλλου και Ράζου, ενώ στο ίδιο κλίμα αναμένεται να κινηθεί και ο κ. Σοφιανός.

«Αποδυναμωμένη» εμφανίζεται η ομάδα των «σκληροπυρηνικών» με τις παρουσίες των κκ. Μαρίνου και Παρασκευά, οι οποίοι δεν αποκλείεται να έχουν την στήριξη του κ. Αρβανιτάκη, παρά τις φιλικές σχέσεις του με τον κ. Γόντικα, από τον οποίο φαίνεται να αποστασιοποιήθηκε.

Τέλος, πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ), η οποία θα έχει να διαχειριστεί την δραματική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο ΚΚΕ και στις επιχειρήσεις του, εξελέγη η Χρύσα Κακουλίδου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook