Δεκάδες λάστιχα, καναπέδες, καρέκλες αλλά και τρεις βυθισμένες βάρκες περισυλλέγησαν από τη χερσαία ζώνη του Λιμένα Σούδας κατά τη διάρκεια επιχείρησης καθαρισμού που ανέλαβε το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων ύστερα από αίτημα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σούδας

Η επιχείρηση καθαρισμού έγινε σε όλο το χερσαίο κομμάτι από την Ιχθυόσκαλα μέχρι και το Εμπορικό Τμήμα του Λιμένα.

Η περισυλλογή και απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων και σκουπιδιών σε όλη τη χερσαία ζώνη ολοκληρώθηκε και συγκεντρώθηκαν 22 μεγάλοι μεταλλικοί κάδοι με σκουπίδια και 8 φορτηγά με ξύλα που είχαν απομείνει από το ναυάγιο που απομακρύνθηκε από το λιμάνι πριν δύο χρόνια.


.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης δήλωσε:

«Η εικόνα της χερσαίας ζώνης του Λιμένα της Σούδας τα τελευταία χρόνια από την Ιχθυόσκαλα μέχρι το Εμπορικό Τμήμα του Λιμένα με όλα αυτά τα σκουπίδια ήταν τραγική, δεν τιμούσε κανένα και ήταν μια περιβαλλοντική υποβάθμιση για την ευρύτερη περιοχή. Το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των κατοίκων της Σούδας για απομάκρυνση των σκουπιδιών. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρηθεί καθαρή η περιοχή και να μην ξαναδούμε αυτές τις απαράδεκτες εικόνες ντροπής. Για το λόγο αυτό είμαστε σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο, κυρίως όμως οι ίδιοι οι πολίτες είναι αυτοί που πρέπει να προστατεύσουν τον τόπο τους. Είναι πολύ σημαντική η καθαρή εικόνα του Λιμένα εν’ όψη της νέας τουριστικής περιόδου και της άφιξης των χιλιάδων ελλήνων και ξένων επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία της ακτοπλοΐας».