Το νήμα της ζωής του μικρού Μάρτιν Ρίτσαρντ, κόπηκε απότομα από ένα αρρωστημένο πλάνο δειλών ανθρώπων που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους και πίσω από τυφλές βόμβες.

Ο πατέρας του μικρού Μάρτιν, όμως, βρήκε το κουράγιο και απευθύνθηκε στον κόσμο, μιλώντας στην Boston Globe για τον αγαπημένο του γιο που έχασε τη ζωή του άδικα, μόλις στα οκτώ του χρόνια, ενώ τον περίμενε με χαρά να τερματίσει στον μαραθώνιο της Βοστόνης.

«Ο αγαπημένος μου γιος Μάρτιν, πέθανε από τραύματα που υπέστη στην επίθεση της Βοστώνης. Η σύζυγός και η κόρη μου αναρρώνουν καθώς υπέστησαν σοβαρό τραυματισμό. Ευχαριστούμε την οικογένειά μας και τους φίλους μας και όσους γνωρίζουμε, ακόμα και όσους δεν γνωρίζουμε. Τους ευχαριστούμε για τη σκέψη και τις προσευχές τους. Τους ζητώ να συνεχίσουν να προσεύχονται για την οικογένειά μου και τη μνήμη του Ρίτσαρντ. Ζητώ επίσης την υπομονή και τη διακριτικότητά σας, ενώ προσπαθούμε να ανακάμψουμε σε στιγμές πένθους. Σας ευχαριστώ», είπε στην εφημερίδα ο Μπιλ Ρίτσαρντ.

Ο γιος του βρισκόταν με την αδελφή και την μητέρα τους στην γραμμή τερματισμού, περιμένοντας τον πατέρα τους να ολοκληρώσει την διαδρομή του. Όμως, η έκρηξη έκοψε απότομα τον ενθουσιασμό και οδήγησε τον μικρό στον θάνατο και την αδελφή και την μητέρα του στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, ενώ λέγεται πως η αδελφή του έχει χάσει το πόδι της.

Νέο διάγγελμα Ομπάμα – Μιλάει ξεκάθαρα για τρομοκρατική ενέργεια

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για «πράξη δειλίας» σχετικά με τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις της Βοστόνης.

Δήλωσε πως το Fbi ερευνά την υπόθεση καθώς πρόκειται για τρομοκρατική πράξη. «Αυτό που δεν ξέρουμε είναι ποιος και γιατί το έκανε, αν ήταν προγραμματισμένο από εγχώρια ομάδα ή από ένα άτομο. Θα βρούμε ποιος έβλαψε τους πολίτες και θα τον φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», δήλωσε.

Ωστόσο, τόνισε ότι «οι Αμερικανοί αρνούνται να τρομοκρατηθούν από αυτές τις ενέργειες» και εξήρε το θάρρος των συμπατριωτών, οι οποίοι παρότι σοκαρισμένοι έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα.

«Εξοντωμένοι δρομείς έτρεξαν να δώσουν αίμα στους τραυματίες, γυναίκες και άνδρες έσπευσαν να βοηθήσουν, οι γιατροί που περιέθαλψαν τους τραυματίες, οι ιερείς που προσεύχονται», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «θα συνεχίσουμε να προσέχουμε ώστε να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό».

Έκανε έκκληση στον κόσμο αν δει κάτι ύποπτο να το ανακοινώσει στην αστυνομία και δήλωσε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους άνδρες κι τις γυναίκες του Fbi.

«Είμαι πολύ ευγνώμων από τον κυβερνήτη και τον δήμαρχο της Βοστόνης. Οι πολίτες της Βοστόνη θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται με την ίδια υπερηφάνεια.

Μόλις θα έχουμε περαιτέρω πληροφορίες θα τις ανακοινώσουμε», είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε πως δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για «πράξη οργάνωσης, ενός ατόμου η περισσότερων ατόμων.», αλλά διαβεβαίωσε ότι μόλις η αντιτρομοκρατική ομάδα του Fbi έχει λεπτομέρειες θα ακολουθήσει ανακοίνωση.

με πληροφορίες από protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook