Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα ανακάμψει σταδιακά στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ωστόσο παραμένουν οι κίνδυνοι, δήλωσε ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, την Τρίτη.

Σε δηλώσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο επικεφαλής της ΕΚΤ διατήρησε τις προβλέψεις που είχε ανακοινώσει μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ νωρίτερα αυτό το μήνα, οπότε είχε πει ότι η ΕΚΤ είναι «έτοιμη να δράσει» για να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης που δοκιμάζεται από την ύφεση.

«Αναμένουμε σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά αυτό το σενάριο υπόκειται σε πτωτικούς κινδύνους» δήλωσε ο Ντράγκι στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπως αναφέρει το Reuters.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ντράγκι τόνισε ακόμη ότι αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας να οριστικοποιηθεί η νομοθεσία για τον ενιαίο μηχανισμό εποπτείας πριν από το καλοκαίρι.

«Είναι ύψιστης σημασίας να οριστικοποιηθεί η νομοθεσία για τον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό (SSM) πριν από το διάλειμμα του καλοκαιριού, τώρα που υπάρχει πολιτική συμφωνία» ανέφερε ο κ. Ντράγκι στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, αν θέλουμε να ξεκινήσουμε τις προπαρασκευαστικές εργασίες με έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε ο SSM να τεθεί σε λειτουργία από τα μέσα του 2014» πρόσθεσε.

«Η βαθύτερη ενοποίηση της ΟΝΕ είναι πολύ σημαντική, ειδικά όσον αφορά την τραπεζική ένωση» τόνισε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook