Αυτές οι φωτογραφίες παρουσιάζουν με ξεχωριστό τρόπο τι ακολούθησε αμέσως μετά τη Συμμαχική απόβαση στα παράλια της Γαλλίας, που έγινε στις 6 Ιουνίου 1944, μέρα γνωστή και ως D-Day.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισβολή από θάλασσα στην ιστορία, με περισσότερους από 160.000 στρατιώτες Συμμαχικών σκαφών να φτάνουν στις παραλίες Gold Beach, Juno Beach, Omaha Beach, Sword Beach και Utah Beach της Γαλλίας. Η Μάχη της Νορμανδίας που ακολούθησε, τελείωσε στις 19 Αυγούστου 1944, όταν τα Συμμαχικά στρατεύματα πέρασαν το Σηκουάνα.

Η επιχείρηση αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δεκάδες ταινίες, βιβλία και τηλεοπτικές σειρές, όμως, όπως αποκαλύπτεται από αυτές τις εικόνες, υπάρχει ακόμα τεράστιο υλικό από την απόβαση που δεν είχε δει ποτέ μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας. To ψηφιακό αρχείο περιλαμβάνει τουλάχιστον 3.000 φωτογραφίες, με τις περισσότερες από αυτές να είναι ασπρόμαυρες. Πλέον, καλούνται οι ιστορικοί να βρουν από που προέρχεται η κάθε εικόνα.

Οι συγκεκριμένες εικόνες παρουσιάζουν και τις γυναίκες νοσοκόμες που έφτασαν στη Νορμανδία μετά την απόβαση, για να περιθάλψουν τους τραυματισμένους στρατιώτες. Σε κάποιες από τις έγχρωμες εικόνες που ακολουθούν φαίνονται τα πλοία όταν ξεκινούν από το Weymouth της Βρετανίας για τη Γαλλία.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook