Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μετά από αναζητήσεις ένας 29χρονος ο οποίος εξαπατούσε ηλικιωμένους με σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα. Επίσης αναζητείται ένας συνεργός του.

Με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας και της απάτης συνελήφθη εχθές το μεσημέρι στην Πρέβεζας ένας 29χρονος ο οποίος παρουσιάζονταν σε ηλικιωμένους ως γνωστός συγγενικών τους προσώπων εξαπατώντας τους με σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα.

Ο δράστης κινούνταν σε περιοχές της Πρέβεζας και της Λευκάδας και στα δίχτυα του έπεσαν δύο ηλικιωμένες γυναίκας, μια στην Πρέβεζα και μια στην Λευκάδα, ενώ μια τρίτη γυναίκα που πλησίασε δεν κατάφερε να την πείσει…

Συγκεκριμένα εχθές ο 29χρονος πλησίασε μια 70χρονη στην Πρέβεζα και με το πρόσχημα ότι είναι λογιστής του ανιψιού της της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 600ων ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η μελέτη για ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα. Την ίδια μέρα στην Λευκάδα, κατάφερε να αποσπάσει από μια 82χρονη το ποσό των 400 ευρώ για υποτιθέμενη αγορά του γιου της ενός μηχανήματος.

Ο δράστης, την ίδια μέρα, επιχείρησε να εξαπατήσει και άλλη μια γυναίκα στην Λευκάδα αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε.

Όταν οι παθόντες αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απατεώνα ενημερώθηκε η αστυνομία και τόσο η ασφάλεια Λευκάδας όσο και η ασφάλεια Πρέβεζας ξεκίνησαν έρευνες προκειμένου να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Στις 14:15, εντοπίστηκε στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και συνελήφθη ενώ αναζητείται ένα ακόμα άτομο συνεργός του.

Την σχετική προανάκριση διενεργεί το τμήμα ασφάλειας Πρέβεζας.

pamepreveza.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook