Mια προσευχή έψαλλαν χθες κάτοικοι της Βοστώνης στη μνήμη των τριών θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στον μαραθώνιο, πολύ κοντά στον τόπο όπου έγιναν οι φονικές εκρήξεις. Και ενώ οι έρευνες κινούνται ακόμη σε άγνωστα νερά έγινε γνωστή η ταυτότητα των άτυχων θυμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων είναι ένα 8χρονο αγόρι ο Ρίτσαρντ Μάρτιν και μία 29χρονη γυναίκα η Κρίστλ Κάμπελ. Στην διπλή επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι 176 άνθρωποι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κινεζικό προξενείο, κινεζικής καταγωγής είναι το τρίτο από τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του περίφημου μαραθωνίου της Βοστώνης. Η ταυτότητα του θύματος δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, καθώς αυτή είναι η θέληση της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είναι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής του πανεπιστημίου της Βοστώνης, ο οποίος σκοτώθηκε παρακολουθώντας τον μαραθώνιο μαζί με τους φίλους του κοντά στη γραμμή του τερματισμού.

Ενας ακόμη Κινέζος πολίτης ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των διπλών εκρήξεων στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου, είναι σε σταθερή κατάσταση, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Οι μηχανισμοί που εξερράγησαν ήταν τοποθετημένοι μέσα σε χύτρες ταχύτητας, γεμάτες με σφαιρίδια χάλυβα -πιθανότατα ρουλεμάν- ή καρφιά, έτσι ώστε να αυξηθεί το εύρος της ζημιάς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν με την ενεργοποίησή τους, σύμφωνα με το FBI.

Οι εμπειρογνώμονες του FBI προς το παρόν πάντως, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη σύνθεση της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των βομβών. Κατά το FBI η ισχύς των δύο βομβών που προκάλεσαν σχετικά μικρή έκρηξη, φαίνεται να αποκλείει τη χρήση εκρηκτικών στρατιωτικού τύπου, όπως C4, RDX ή Semtex, τα οποία είναι πολύ ισχυρά και είναι δύσκολο κάποιος να τα κατέχει.

Οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι δυο εκρήξεις εντόπισαν επίσης κομμάτια από μαύρο νάιλον που πιθανώς να είναι υπολείμματα από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες ή ο δράστης τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Τα θραύσματα που εντοπίστηκαν στον τόπο της έκρηξης αποστέλλονται στο εργαστήριο του FBI στο Κόντικο της Βιρτζίνια, όπου θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες για να καθοριστεί ο τρόπος κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών και τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Ο επικεφαλής του τμήματος του FBI που έχει επιφορτιστεί με τις έρευνες στη Βοστώνη, Ρικ Ντεσλόριερς ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση των ερευνών το εύρος των πιθανών υπόπτων παραμένει ανοιχτό. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει εξαίρεση. Το φάσμα των υπόπτων και τα πιθανά κίνητρά τους παραμένει ορθάνοιχτο», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Το βίντεο είναι από το Associated Press

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook