Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της ενεργειακής επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου από την πιστοποιημένη Επιθεωρήτρια Διεθνούς-Ευρωπαϊκού Χρυσού Επιπέδου κα Anne Lialhe. Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «MEDEEA-Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου σε Μεσογειακές Περιοχές» στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Ηρακλείου.

Η κ. Lialhe που συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη έδωσε τα συγχαρητήριά της για την καλή προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης στο Δήμο Ηρακλείου τονίζοντας ότι η καλή προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί γιατί τα κριτήρια γίνονται συνεχώς πιο αυστηρά.

Ο κ. Κουράκης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης τονίζοντας ότι ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει και με πιο φιλικές πρακτικές προς το περιβάλλον όπως είναι για παράδειγμα η μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Να σημειωθεί ότι η πιστοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα χρησιμεύσει για τη συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου σε Ευρωπαϊκά Εθνικά προγράμματα και επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις. Η επιθεώρηση πραγματοποιείται σε 9 Περιφέρειες της Μεσογείου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα σε ειδική τελετή στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook