Άσχημα είναι τα νέα για τον Πέερ Στάινμπρουκ κα ιτους γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για το περιοδικό Stern.

Η εκλογική επιρροή του SPD στη Γερμανία κατέγραψε χαμηλό δύο ετών, με την Άνγκελα Μέρκελ να διατηρεί προβάδισμα 41 μονάδων σε βάρος του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών.

Η Άνγκελα Μέρκελ αύξησε κατά μία μονάδα τη μεγάλη διαφορά που διατηρεί σε βάρος του Στάινμπρουκ, με το 58% των ερωτηθέντων να απαντά πως θα την προτιμούσε για την ηγεσία της χώρας, τη στιγμή που μόλις το 17% επέλεξε τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών.

Η πρόθεση ψήφου για το SPD έπεσε στο 22%, χαμηλότερα ακόμα και από την επίδοση του κόμματος στις εκλογές του 2009 (23%), η οποία ήταν η χειρότερη μεταπολεμική επίδοση των Σοσιαλδημοκρατών στην 150ετή ιστορία τους.

Η εκλογική επιρροή των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ και των Χριστιανοκοινωνιστών συμμάχων τους διαμορφώθηκε στο 42%, ενώ οριακά πάνω από το 5% (όριο για είσοδο στη Βουλή) βρέθηκαν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) του Φίλιπ Ρέσλερ.

Την ίδια στιγμή, οι Πράσινοι σύμμαχοι των Σοσιαλδημοκρατών βελτίωσαν τη θέση τους αυξάνοντας την επιρροή τους στο 15%. Στο 8% βρέθηκε το ποσοστό του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), ωστόσο, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Αριστερά.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν πως η πρόθεση ψήφου για την κεντροαριστερά ανέρχεται στο 37%, αισθητά πίσω από το 47% της κεντροδεξιάς κυβερνητικής συμμαχίας.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook