Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, μαζί με το Δήμαρχο Ρεθύμνης, κ. Γιώργη Μαρινάκη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Γιώργο Γιακουμάκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, κ. Μανόλη Τσακαλάκη και εκπροσώπους του Δήμου Ρεθύμνης, του Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Ξενοδόχων, εκπροσώπησαν το Ρέθυμνο στην εμπορική έκθεση του Καστενάζο Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε 13 – 14 Απριλίου 2013.

Στα πλαίσια της αδελφοποίησης των Δήμων Καστενάζο και Ρεθύμνης η παρουσία φορέων και επιχειρήσεων του Ρεθύμνου στην Έκθεση έδωσε το έναυσμα για τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού με ταξιδιωτικά γραφεία, που θα προωθήσουν το Ρέθυμνο με ελκυστικά πακέτα διακοπών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η Ρεθεμνιώτικη αποστολή είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με θεσμικούς εκπροσώπους της Περιφέρειας «Emilia Romana». Συγκεκριμένα το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, οι εκπρόσωποι του Ρεθύμνου συναντήθηκαν με το Προεδρείο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου του Καστενάζο, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς η δημιουργία τουριστικών πακέτων διάρκειας τριών ημερών για άτομα τρίτης ηλικίας, που επιθυμούν να επισκεφτούν το Ρέθυμνο εκμεταλλευόμενοι τις απευθείας πτήσεις με εταιρίες χαμηλού κόστους.

Την Κυριακή, 14 Απριλίου μετά τα εγκαίνια της Εμπορικής Έκθεσης του Καστενάζο, όπου η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης μαζί με το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και το Σύλλογο Ξενοδόχων διέθεταν περίπτερο με υλικό προβολής τουριστικού και εμπορικού περιεχομένου, οι θεσμικοί φορείς του Ρεθύμνου είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο της Μπολόνια και μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου της Μπολόνια, συνοδευόμενοι από το Ρεθεμνιώτη ιατρό, κ. Γιώργο Ματθαιουδάκη, που συνέδραμε τα μέγιστα στις συναντήσεις της Ρεθεμνιώτικης αποστολής με τις αρχές της Μπολόνια και του Καστενάζο.

Στη συνάντηση αυτή οι Θεσμικοί του Ρεθύμνου έκαναν μια εκτενή αναφορά στο προφίλ και τους πυλώνες ανάπτυξης του τόπου, τονίζοντας την αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των χωρών του Νότου σε μια κοινή προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, που πλήττει τις περιοχές αυτές.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν να εξεταστεί από το Δήμο της Μπολόνια η διοργάνωση μιας Έκθεσης πολιτιστικού – εμπορικού περιεχομένου, ανάλογης με αυτής του Στρασβούργου, με τιμώμενη πόλη το Ρέθυμνο.

Ο Δήμαρχος της Μπολόνια είπε ότι θα εξετάσει το εν λόγω αίτημα και αποδέχτηκε παράλληλα την πρόσκληση των θεσμικών του Ρεθύμνου να επισκεφτεί τον τόπο μας μαζί με επιχειρηματίες και τουριστικούς παράγοντες της περιοχής του με στόχο τη σύναψη συμφωνιών στον τομέα του εμπορίου και του τουρισμού

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook