Στιγμές βγαλμένες από το ένδοξο παρελθόν της ως Ιωνία έζησε το απόγευμα της Τετάρτης (17/04) στο Εθνικό Στάδιο Χανίων η Ιωνία 2000.
Η ομάδα της Σπλάντζιας έκανε την έκπληξη και νικώντας με 3-2 στην παράταση τον Ηρόδοτο πήρε το… εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, όπου την επόμενη Τετάρτη (24/04) στον άτυπο τελικό Κρήτης θα αντιμετωπίσει στο \”Πέτρος Βουζουνεράκης\” την Αναγέννηση Ιεράπετρας.
\”Χρυσός\” σκόρερ ο Θοδωρής Καβακόπουλος, που ισοφάρισε στο 65\’ σε 2-2 και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης με ιδανικό πλασέ έδωσε το έναυσμα για τα έξαλλα πανηγύρια. 
Ο Ηρόδοτος μάλλον υποτίμησε την αντίπαλό του και παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενου. Παρόλα αυτά προηγήθηκε δυο φορές στο σκορ με τους Τσομπανάκη (39\’) και Μωραΐτη (47\’). 
Την πρώτη ισοφάριση για την Ιωνία 2000 είχε πετύχει στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Τόλιας έπειτα από εκτέλεση φάουλ.


Το φιλμ του αγώνα

7\’ Σουτ του Χαρίτου αποκρούει εντυπωσιακά ο Μαργαρώνης σε κόρνερ.
20\’ Σουτ του Μπάτζιο άουτ.
39\’ ΓΚΟΛ: Καβακόπουλος και Φράγκος συγκρούονται και βρίσκονται χτυπημένοι στο κεφάλι, με το ματς όμως να συνεχίζεται και τον Τσομπανάκη να πλασάρει σωστά για το 0-1, μέσα σε διαμαρτυρίες των γηπεδούχων στον ρέφερι Σταυρουλάκη για το γεγονός ότι δεν διέκοψε το παιχνίδι.
45+1\’ ΓΚΟΛ: Ο Βακαλουνάκης εκτελεί με πάσα το φάουλ για τον Τόλια, που με ιδανικό πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
47\’ ΓΚΟΛ: Ο Κοζυράκης πάσαρε στον Παπαδάκη, που σέντραρε, με τον Μωραΐτη να στοπάρει τη μπάλα και με ιδανικό πλασέ να σκοράρει για το 1-2.
56\’ Σουτ του Γιανολάρη μπλοκάρει ο Ζαφείρης.
57\’ Σέντρα του Φράγκου κεφαλιά του Μωραΐτη άουτ.
65\’ ΓΚΟΛ: Κόρνερ του Τόλια κεφαλιά του Καβακόπουλου και 2-2.
79\’ Εκτέλεση φάουλ του Βακαλουνάκη και σωτήρια απόκρουση από τον Ζαφείρη.
81\’ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Ιωνία 2000. Ο Μπάτζιο έκανε εντυπωσιακή κούρσα και την κατάλληλη στιγμή άνοιξε τη μπάλα για τον Παντελακάκη. Ο τελευταίος σέντραρε, ο Μπαδιεριτάκης \”τσίμπησε\” τη μπάλα και με σουτ \”σημάδεψε\” το οριζόντιο δοκάρι για να αποκρούσει στη συνέχεια ο Ζαφείρης την κεφαλιά του Τόλια.
84\’ Σέντρα του Κοζυράκη, σουτ του Ακογλάνη κοντράρει στον Κουνέτα και καταλήγει κόρνερ.
102\’ Πλασέ του Μωραΐτη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 
107\’ Φάουλ του Τόλια άουτ.
109\’ Σουτ του Μωραΐτη άουτ. 
115\’ Σουτ του Κοζυράκη μπλοκάρει ο Μαργαρώνης.
120\’ Σέντρα του Καβρουλάκη ο Γεωργόπουλος με… ανορθόδοξο τρόπο απομακρύνει με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για χέρι.
120+1\’ ΓΚΟΛ: Φάση διαρκείας στα \”καρε\” του Ζαφείρη, με τους παίκτες του Ηροδότου να αδυνατούν να απομακρύνουν τη μπάλα και τον Μπαδιεριτάκη να στρώνει στον Καβακόπουλο που με πλασέ χάρισε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του (3-2).

Ιωνία 2000: Μαργαρώνης, Παντελακάκης (110\’ Καβρουλάκης), Κουνέτας, Δασκαλάκης, Ντογκρασβίλι, Τζαγκαράκης (75\’ Μπαδιεριτάκης), Καβακόπουλος, Γιανολάρης (58\’ Βολάνης), Τόλιας, Μπάτζιο, Βακαλουνάκης.

Ηρόδοτος: Ζαφείρης, Φράγκος, Καραφωτιάς (79\’ Μπέρκης), Μπαλάφας, Γεωργόπουλος, Χαρίτος, Ανωγειανάκης, Παπαδάκης, Σκουλάς (46\’ Κοζυράκης), Μωραΐτης, Τσομπανάκης (67\’ Ακογλάνης).

Το 3ο ημίχρονο
*Το δικό τους \”χρώμα\” έδωσαν οι νεαροί φίλαθλοι της Ιωνίας 2000, που δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε για την ομάδα τους.
*Ο προπονητής του Α.Ο. Χανιά Μουράτ Σεροπιάν παρακολούθησε το παιχνίδι, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω ήταν ο προκάτοχός του Τάκης Διακάκης. Μαζί με τον Αρμένιο τεχνικό ήταν ο γυμναστής των \”μπλε\” Θοδωρής Γκάτζιος, αλλά και ο Βαγγέλης Σγουράκης, που είχε διατελέσει κατά το παρελθόν και πρόεδρος στον Ηρόδοτο.
Για αρκετή ώρα ο Σεροπιάν είχε συζήτηση με τον πρόεδρο της Λέσχης Φίλων Α.Ο. Χανιά \”Blue Boys\” Γιώργο Μπινάκη.

Για να δείτε το φωτορεπορτάζ του αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook