Παρά το ισόπαλο 5-5 στον αγώνα με την Ηλιούπολη, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων ANEK LINES εξασφάλισε κατά μεγάλο ποσοστό την παραμονή του στην Α1 Εθνική κατηγορία δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της περιόδου.
Έτσι, η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη θα συνεχίσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να αγωνίζεται στο πρώτο τη τάξει Εθνικό πρωτάθλημα και τη νέα αγωνιστική περίοδο όταν ακόμα απομένουν τα εκτός έδρας παιχνίδια με το Ναυτικό Όμιλο Πατρών και τον ΠΑΟΚ.
Ο αγώνας με την Ηλιούπολη διεξήχθη στην έδρα του Κολυμβητηρίου Χανίων, την οποία τα Χανιά χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά φέτος ή αλλιώς μετά από… 348 ημέρες και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το περσινό πρωτάθλημα! Όλο αυτό το διάστημα, η Χανιώτικη ομάδα δυσκολεύτηκε τα μέγιστα αλλά τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της.
Ο αγώνας είχε αμφίρροπη εξέλιξη, καθώς Ν.Ο.Χ. και Ηλιούπολη συμβάδιζαν στο σκορ. Τα Χανιά είχαν το προβάδισμα κατά την εξέλιξη του τέταρτου και τελευταίου 8λεπτου με δύο γκολ διαφορά (5-3) αλλά η Ηλιούπολη, σκοράροντας με τους Κουλιέρακη και Λάζαρη ισοφάρισε σε 5-5 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Για τα Χανιά τα γκολ σημείωσαν οι Βλοντάκης(2), Μπατάκης(2) και Βιζυράκης(1) ενώ για την Ηλιούπολη οι Λάζαρης(2), Κουλιεράκης(2) και Γιάγκος(1).
Η διακύμανση του σκορ:
1-0 Βλοντάκης
1-1 Λάζαρης
2-1 Βλοντάκης
3-1 Μπατάκης
3-2 Γιάγκος
4-2 Βιζυράκης
4-3 Κουλιεράκης
5-3 Μπατάκης
5-4 Κουλιεράκης
5-5 Λάζαρης  
Ν.Ο.Χ. ΑΝΕΚ LINES (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Κοκονάς, Σολογάνης, Μπιτσάκης, Παπασηφάκης, 2 Μπατάκης, Πετρόχειλος, Χαριτάκης, Μαζοκοπάκης, 1 Βιζυράκης, 2 Βλοντάκης, Σκουμπάκης, Χατζηδάκης, Μυγιάκης, Κουμής
Ηλιούπολη (Νίκος Καραμάνης): Εκιντζόγλου, Κοντογιώργος, Φαναριώτογκου, Καζάζης, 2 Κουλιεράκης, Αγγελίδης, 2 Λάζαρης, Ματαράγκας, Κολυβάς, 1 Γιάγκος, Παπαδογιάννης, Κοπελιάδης, Φωτόπουλος
8λεπτα: 2-1, 1-0, 0-1, 2-3
Διαιτητές: Σκαλοχωρίτης, Βασιλείου.

Βολτυράκης: Συγχαρητήρια στα παιδιά, έδωσαν και την ψυχή τους

Χαρούμενος αλλά και ανακουφισμένος δήλωσε ο Μάκης Βολτυράκης για το γεγονός ότι ο Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES ανανεώνει, όπως διαφαίνεται, την παραμονή του στην Α1 Εθνική κατηγορία. Ο προπονητής του Χανιώτικου Ομίλου συνεχάρη τους παίκτες του γι’ αυτό το γεγονός και εξέφρασε την ελπίδα το κολυμβητήριο Χανίων να μπορέσει τον επόμενο χειμώνα να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.
Οι δηλώσεις του για το ματς με την Ηλιούπολη: «Όντως η παρτίδα σώθηκε… Θέλω να δώσω συγχαρητήρια καταρχήν στα παιδιά και σε όλους τους αθλητές, ειδικά στους μεγάλους που προσπάθησαν και ταλαιπωρήθηκαν φέτος. Έδωσαν και την ψυχή τους για να σώσουν την ομάδα. Από εκεί πέρα, σήμερα εμφανιστήκαμε κουρασμένοι λόγω του προηγούμενου αγώνα αλλά και ίσως τα χέρια των παιδιών ήταν λίγο βαριά επειδή έπαιζαν πρώτη φορά φέτος μπροστά στο κοινό τους. Με βάση τις ευκαιρίες που είχαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Εμείς θέλαμε έστω την ισοπαλία για να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες με άλλες ομάδες και ούτω κάθε εξής».
Για τον Αντώνη Βλοντάκη που αγωνίστηκε για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό των Χανίων: «Αυτό το παιδί έδωσε και την ψυχή του φέτος… Τον συγχαίρω για την πορεία, τη σταδιοδρομία και το ήθος του κι εύχομαι να βγάλουμε κι άλλους αθλητές σαν τον Αντώνη».
Για τη συνέχεια και το μέλλον της ομάδας του Ν.Ο.Χ.: «Αν δεν καταφέρουμε να βρεθεί τρόπος να λειτουργεί η πισίνα, νομίζω ότι θα εξαφανιστούμε. Και το λέω αυτό διότι η πισίνα των 25 μέτρων είναι πάρα πολύ μικρή. Δεν μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό και ούτε μπορούμε κάθε χρόνο, όλα αυτά τα παιδιά, να ταξιδεύουν πάνω-κάτω κάθε Σαββατοκύριακο και να παίζουν στις έδρες των άλλων. Άρα, είναι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξει η μεγάλη πισίνα και να λειτουργεί όλο το χρόνο».

Νίκος Καραμάνης: Με τον ΠΑΟΚ θα κριθεί η παραμονή μας

Από την πλευρά του, ο Νίκος Καραμάνης, προπονητής της Ηλιούπολης, δήλωσε: «Αυτός ο βαθμός μας κρατάει ακόμα ζωντανούς. Έχουμε ένα παιχνίδι μέσα στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ, την προτελευταία αγωνιστική και την τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό. Από αυτά τα δύο παιχνίδια θέλουμε 3 βαθμούς. Θεωρώ ότι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, για να μην κοροϊδευόμαστε, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε κάτι. Έχουμε μπροστά μας δύο μέρες, θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, να πάμε στη Θεσσαλονίκη και να πάρουμε τους 3 βαθμούς για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ξέρουμε ότι είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Δυστυχώς, τη μοίρα της ομάδας την ορίσαμε εμείς στις 20 προηγούμενες αγωνιστικές. Δεν καταφέραμε να πάρουμε βαθμούς στην έδρα μας σε παιχνίδια με αντιπάλους που είχαν τον ίδιο στόχο με μας. Έχουμε κάνει και το ρεκόρ να έχουμε πάρει εκτός έδρας 10 βαθμούς και στην έδρα μας 5. Ο αρχικός στόχος της ομάδας, σαν νεοφώτιστη, ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Αυτός ο στόχος ακόμα δεν έχει χαθεί. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε σε τρεις μέρες μέσα στη Θεσσαλονίκη, να κατακτήσουμε τους βαθμούς και να παραμείνουμε στην κατηγορία».
Για τον Αντώνη Βλοντάκη και το γεγονός ότι το παιχνίδι έγινε στην έδρα των Χανίων: «Το γεγονός ότι συνδυάζεται, να παίζουν τα Χανιά την τελευταία αγωνιστική στην έδρα τους, με την αποχώρηση του Αντώνη, σας μιλάω ειλικρινά, αν μου έλεγαν ότι ο μοναδικός λόγος που θα κατεβαίναμε στα Χανιά θα ήταν η βράβευση του Αντώνη και μόνο, πραγματικά θα κατεβαίναμε. Όπως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά από τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων όσο κι αν υπάρχουν οι οικονομικές δυσκολίες σε όλα τα Σωματεία, το ότι κατεβήκαμε στα Χανιά τελευταία στιγμή με αεροπορικά εισιτήρια και με μεγάλο οικονομικό κόστος, παρόλα αυτά ούτε γκρινιάζουμε ούτε τίποτε. Ο αγώνας για μένα καλώς έγινε στα Χανιά. Το έχει ανάγκη η πόλη και ο Ν.Ο. Χανίων να μαζέψει πάλι τον κόσμο του. Να σας πω κάτι; Αν παίζαμε το παιχνίδι με τα Χανιά στην Αθήνα, αυτό θα γινόταν ίσως σε ένα άδειο κολυμβητήριο… Μόνο και μόνο που το κολυμβητήριο σήμερα ήταν γεμάτο και υπήρξε η βράβευση του Αντώνη στα Χανιά, για μένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καλώς έγινε ο αγώνας εδώ».

Τιμή στον σπουδαίο Αντώνη Βλοντάκη

Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων απέδωσε τιμή στον Αντώνη Βλοντάκη απονέμοντάς του πλακέτα πριν την έναρξη του αγώνα με την Ηλιούπολη, για την προσφορά του στον χανιώτικο και τον ελληνικό αθλητισμό.
Την πλακέτα στον Αντώνη Βλοντάκη που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, αν όχι τον κορυφαίο, αθλητή που ανέδειξαν τα Χανιά, παρέδωσε η πρόεδρος του Ν.Ο. Χανίων Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το κοινό των Χανίων παραβρέθηκε μαζικά στο Κολυμβητήριο Χανίων την Τετάρτη (17/4) το απόγευμα για να απολαύσει για τελευταία φορά ως αγωνιζόμενο τον σπουδαίο Αντώνη Βλοντάκη που ξεκίνησε την καριέρα του στα Χανιά και στην πορεία, ως γνωστό εκτοξεύτηκε, κατακτώντας τίτλους και σπουδαίες ατομικές διακρίσεις. Εξάλλου το γεγονός των 1004 πλέον τερμάτων που έχει σημειώσει στην Α1 αποτελούν τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για το ελληνικό πρωτάθλημα, επιτυχία που θα ακολουθεί για μια ζωή τον Βλοντάκη…
Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο 38χρονος αθλητής εμφανίστηκε πάρα πολύ συγκινημένος τονίζοντας ότι εγκαταλείπει την… παράλληλη ζωή που βίωνε μαζί με την προσωπική του τις προηγούμενες τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Όσο για το ποιους ευχαριστεί, είπε «τη μαμά και τον μπαμπά»…
Οι δηλώσεις του Βλοντάκη:
«Όλα τα ωραία πράγματα, κάποτε τελειώνουν… Έτσι και στον αθλητισμό, ξεκινάς μωρό, γίνεσαι άνδρας και τώρα στα… γηρατειά πρέπει να κάνουμε χώρο για τους νέους. Είμαι πολύ χαρούμενος που τελειώνω την καριέρα μου με την ομάδα που με ανέδειξε, στην ομάδα που ξεκίνησα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ’ την ψυχή μου σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν στο κολυμβητήριο σήμερα και με τίμησαν με την παρουσία τους, εμένα και την ομάδα που αγωνίστηκε έναν ολόκληρο χρόνο εκτός έδρας επί της ουσίας.  Καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία που ήταν ο αυτοσκοπός. Ελπίζω του χρόνου τα πράγματα να φτιάξουν. Αν μη τι άλλο να υπάρχει πισίνα για να γίνεται προπόνηση ώστε να υπάρξει συνέχεια στο Ναυτικό Όμιλο Χανίων, να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια και να δημιουργήσει παίκτες αξιόλογους όπως εμένα, τον Μάκη Βολτυράκη αλλά και τον Μανώλη Μυλωνάκη που αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι μία κατάσταση χαρμολύπης για μένα. Από τη μία ανακουφίζομαι, πάω στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Από την άλλη όμως τερματίζει μια άλλη ζωή. Ζούσα μια παράλληλη ζωή»…
Για το αν θα του λείψει το… ξύλο μέσα στο νερό: «Θα μου λείψει. Θα μου λείψουν τα πάντα. Θα μου λείψουν οι χειρότερες στιγμές μέχρι οι πιο όμορφες… Αυτές που με δυνάμωσαν ούτως ή άλλως ήταν οι άσχημες στιγμές που βίωσα στον αθλητισμό. Αυτές με πείσμωσαν και έγινα από τους καλύτερους αθλητές που έβγαλε η Ελλάδα».
Για το αν θέλει να ευχαριστήσει κάποιον συγκεκριμένα: «Ακούγεται κλισέ, αλλά το μεγαλύτερο ευχαριστώ είναι στους γονείς μου, γιατί αυτός είναι ο λόγος που υπάρχω, που ζω, που αναπνέω. Αυτοί με στήριξαν από μωρό παιδί πριν ακόμα καταλάβω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Ένα τεράστιο ευχαριστώ, μία απίστευτη ευγνωμοσύνη στη μαμά και στο μπαμπά»…

nox.gr

Για φωτογραφίες από το παιχνίδι και τη βράβευση του Βλοντάκη πατήστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook