Τελευταία ενημέρωση 11:45

Παρελθόν αποτελεί πλέον το Λιμενικό περίπτερο στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων μετά την συντονισμένη επιχείρηση για την κατεδάφισή του που ολοκληρώθηκε στις 11.30 το πρωί.

Από σήμερα στις έξι τα ξημερώματα τέσσερα JCB μια τσάπα, μία σφύρα και το Πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Χανίων είχαν προταθεί έξω από το Παλιό Τελωνείο Χανίων, περιμένοντας το σύνθημα για να ξεκινήσει η επιχείρηση κατεδάφισης.

Τον συντονισμό της επιχείρησης έιχε προσωπικά ο Δήμαρχος Χανίων Εμμ. Σκουλάκης συνεπικουρούμενος από τους Αρμόδιους Αντιδημάρχους κυρίους Νίκο Ξυνίδη και Εμμ. Κεμεσίδη. Η Δημοτική Αρχή, επίσπευσε τις διαδικασίες κατεδάφισης, και μέσα σε λίγες ημέρες από την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού για τον αποχαρακτηρισμό του «ερειπωμένου» κτιρίου προχώρησε στην επιχείρηση κατεδάφησης.

Ο Αντιδήμαρχος Εμμ Κεμεσίδης δήλωσε σήμερα το πρωί στο Flashnews.gr ότι «επιτέλους, το παλιό λιμάνι μας, αυτό το κόσμημα, αρχίζει να βρίσκει… τον βηματισμό του. Ένα επικίνδυνο και ετοιμμόροπο κτήριο εδώ και δεκαετίες, κατεδαφίζεται».

Παράλληλα ο συναρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Ξυνίδης δήλωσε ότι \”η κατεδάφιση ήταν προεκλογική εξαγγελία του Δημάρχου και όπως απεδείχθει σήμερα και λαϊκή βούληση\”.

Ο κος Ξυνίδης ξεκαθάρισε με παρρησία στο Flashnews.gr ότι \”ο χώρος τώρα θα διευθετηθεί. Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να μπουν τραπεζοκαθίσματα.Θα μείνει ελεύθερος ο χώρος. Εξετάζουμε κάποιες λύσεις για τη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δηλαδή όπως να σταθμεύουν οι άμαξες. Μόνο κάποια τέτοια χρήση εάν γίνει τίποτα περισσότερο\”.

Δείτε το βίντεο της κατεδάφισης από το Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook