Οι εποχές αλλάζουν μαζί και τα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πλέον, οι σχεδιαστές έχουν… ξεφύγει και αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά με τα καινούργια μοντέλα που διατίθενται. Γεγονός λοιπόν, η επιλογή ενός αυτοκινήτου να είναι δύσκολη υπόθεση αφού όλοι αναζητούν το πιο όμορφο, οικονομικό, σύγχρονο αλλά στην καλύτερη τιμή.

Πριν από χρόνια οι μάρκες, Mini, Fiat και VW αποφάσισαν να βγάλουν και πάλι στην αγορά μοντέλα που είχαν γράψει ιστορία και ήταν ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό. Έτσι, τα σύγχρονα Cooper, 500 και Beetle εμφανίστηκαν στις αντιπροσωπείες καταφέρνοντας να κάνουν…. πάταγο. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που \”ανάγκασε\” πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να λανσάρουν αντίστοιχες trendy προτάσεις.  Η Opel δε θα μπορούσε να λείψει από το… χορό και παρουσίασε το δικό της μοντέλο που φέρει την ονομασία Adam.

\"\"

H σχεδίαση του Adam σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη…

Αρχικά οι Γερμανοί έκαναν το σωστό promotion και marketing πριν το νέο μοντέλο περάσει τη γραμμή παραγωγής. Για την επιτυχία όμως ενός αυτοκινήτου δεν φτάνει μόνο η συγκεκριμένη συνταγή αφού και το ίδιο το προϊόν πρέπει να ξεχωρίζει.  Το νέο Adam βρέθηκε στα χέρια μας και με αυτό συμβιώσαμε αρκετές ημέρες καλύπτοντας πολλά χιλιόμετρα. Αυτό που σου αφήνει και μάλιστα από την πρώτη στιγμή είναι μία γλυκιά γεύση, μία γεύση δηλαδή ότι οδηγείς κάτι ξεχωριστό. Η εξωτερική σχεδίαση είναι αυτή που σου φτιάχνει τη διάθεση η οποία ανεβαίνει ακόμα περισσότερο όταν ο οδηγός αλλά και οι επιβάτες καθίσουν στην καμπίνα. Εδώ είναι και το σημείο που θα πρέπει να σταθούμε μιας και το Adam έχει φτιαχτεί για ανθρώπους που θέλουν να περνούν ευχάριστα όταν οδηγούν και δεν θεωρούν το αυτοκίνητό τους απλά ένα… κουτί με τέσσερις ρόδες. Την όμορφη σχεδίαση συμπληρώνει η τεχνολογία με την οποία έχουν εφοδιάσει  το νέο μοντέλο, οι άνθρωποι της μάρκας. Χαρακτηριστικό το σύστημα multimedia (τύπου tablet) που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα και μέσα από αυτό ο οδηγός μπορεί να κάνει τα… πάντα. Να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο, να ανοίξει τον πλοηγό, να ακούσει μουσική κ.ά. Και όλα αυτά πατώντας απλά πάνω στην οθόνη όπως συμβαίνει με ένα tablet! Από εκεί και πέρα, οι χώροι επαρκούν για να φιλοξενήσουν τέσσερις επιβάτες που σίγουρα θα εντυπωσιαστούν βλέποντας την οροφή του αυτοκινήτου που θυμίζει… ουρανό και είναι γεμάτη με φώτα led (το οποίο ήταν εφοδιασμένο το αυτοκίνητο που είχαμε στα χέρια μας) δημιουργώντας άλλη ατμόσφαιρα που δεν συναντάς σε κανένα αυτοκίνητο.

\"\"

Σχεδίαση που σαφώς ξεφεύγει από τα συνηθισμένα…

Οδηγικά το Adam μπορεί να μην… συναρπάζει, τουλάχιστον όσον αφορά τις επιδόσεις, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που θα απασχολήσει τον ιδιοκτήτη. Απλά, ο κινητήρας είναι… φυσιολογικός και αυτό είναι άλλωστε ένα στοιχείο που δεν νομίζουμε ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, θα απασχολήσει τους υποψήφιους πελάτες. Στον τομέα που δόθηκε έμφαση είναι η άνεση και η απόλαυση ότι οδηγείς κάτι ξεχωριστό και αυτό το βιώνεις με το Adam.

Σε γενικές γραμμές το νέο αυτό μοντέλο σου βγάζει κάτι θετικό. Η πορεία του άλλωστε θα φανεί πολύ σύντομα από τις πωλήσεις που θα κάνει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σημαντικό επίσης στοιχείο η δυνατότητα επιλογής αγοράς τους δικού σου προσωπικού  Adam, με τα χρώματα και τα σχέδια που επιθυμείς και μεταφράζονται σε… χιλιάδες συνδυασμούς.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Opel Adam 1.2
Κυβισμός (cc) 1.229 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα (Ιπποδύναμη/σ.α.λ.) 70/5.600
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 120/4.000
Επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα) 14,9
Τελική Ταχύτητα (χλμ./ώρα) 165
Μέση Κατανάλωση (λτ./100χλμ.) 5.0
Εκπομπές Ρύπων CO2 118 γρ./χλμ
Τέλη Κυκλοφορίας 106 €
Μήκος (μέτρα) 3,698
Πλάτος (μέτρα) 1,996
Ύψος (μέτρα) 1,484
Βάρος (κιλά) 1.101
Χώρος Αποσκευών (λίτρα)  170
Τιμή (από…)* 12.036 ευρώ

 * με απόσυρση

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook