Μέσα από μια ιστοσελίδα, ένας 31χρονος από το Ηράκλειο είχε καταφέρει να εξαπατήσει αρκετούς ανυποψίαστους πολίτες από όλη τη χώρα.

Ο συγκεκριμένος είχε φτιάξει ένα χώρο στο διαδίκτυο, μέσα από τον οποίο δήθεν πουλούσε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Είχε στήσει τόσο καλά την παγίδα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει αρκετά χρήματα μέχρι να τον εντοπίσουν οι αρχές.

Συγκεκριμένα ο 31χρονος, έβρισκε θύματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, κατά κύριο λόγο εκτός Κρήτης και ζητούσε προκαταβολές μέσω ταχυδρομικών επιταγών προκειμένου να στείλει τα οχήματα.

Μ\’ αυτό τον τρόπο κατάφερε να αποσπάσει 600 ευρώ από 24χρονο από το Άργος, 790 ευρώ από 59χρονο από την Καρδίτσα, 1040 από 22χρονο από το Παλαιό Φάληρο και 650 ευρώ από 29 χρονο από την Χαλκίδα.

Χθες το μεσημέρι όμως ήταν η τελευταία του προσπάθεια να πάρει χρήματα με αυτόν τον τρόπο αφού συνελήφθη μέσα στο ταχυδρομείο από αστυνομικούς!

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθες (17.04.2013) το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 31χρονος ημεδαπός, για εξαπατήσεις πολιτών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Προηγήθηκε καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Άργους από 39χρονο ημεδαπό, από τον οποίο ο συλληφθείς, απέσπασε το χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ, την 11.04.2013 με το πρόσχημα της «δήθεν» πώλησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων, για τις οποίες είχε αναρτήσει σχετικές αγγελίες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος, αναρτώντας σχετικές αγγελίες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου για πώληση οχημάτων τα οποία στη πραγματικότητα δεν υπήρχαν, εξαπατούσε τους υποψήφιους αγοραστές, με αποτέλεσμα να προβαίνουν στην καταβολή χρηματικών ποσών μέσω ταχυδρομικών επιταγών.

Σε συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε χθες (17.04.2013) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, ο 31χρονος κατελήφθη σε κατάστημα ΕΛ.ΤΑ., στο οποίο είχε μεταβεί για να εισπράξει ταχυδρομική επιταγή ποσού εξακοσίων (600) ευρώ, με στοιχεία αποστολέα 24χρονου ημεδαπού και συνελήφθη.

Από τη αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε η εμπλοκή τους σε άλλες τρείς περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και συγκεκριμένα:

• Από 59χρονο ημεδαπό στην Καρδίτσα, απέσπασε το χρηματικό ποσό των επτακοσίων (790) ευρώ, τα οποία είχε εισπράξει την 09 και 10.04.2013.

• Από 22χρονο ημεδαπό στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, απέσπασε το χρηματικό ποσό των χιλίων σαράντα (1040) ευρώ, ποσό το οποίο είχε εισπράξει την 09.04.2013.

• Από 29χρονο στη Χαλκίδα, απέσπασε το χρηματικό ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ, το οποίο είχε εισπραχθεί την 04.04.2013.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ εξετάζεται η τέλεση ομοειδών πράξεων από τον 31χρονο.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook