Κι όμως, συμβαίνουν κι αυτά στην Κρήτη του 2013. Σε ένα χωριό μια \’\’ανάσα\’\’ από το Ηράκλειο, δύο κάτοικοι διέρρηξαν το σπίτι ηλικιωμένης και άρπαξαν χρυσαφικά αξίας 1500 ευρώ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις Αρχάνες, σε ένα από τα χωριά της Κρήτης που κατά καιρούς έχουν ακουστεί φωνές αγανάκτησης για την παραβατική συμπεριφορά αλλοδαπών.

Αυτή τη φορά όμως, πίσω από την διάρρηξη του σπιτιού της 82χρονης κρυβόταν δύο συγχωριανοί της. Ο ένας εξ\’ αυτών, ο 32 χρονος συνελήφθη από το Α.Τ. Περιφέρειας, ενώ αναζητείται και ο δεύτερος. Το κρούσμα έχει προκαλέσει προβληματισμό στους κατοίκους του χωριού.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθες (17.04.2013) το μεσημέρι, στις Αρχάνες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 84χρονης ημεδαπής, άγνωστοι δράστες, το βράδυ της 15/16.04.2013, αφού παραβίασαν τη πόρτα της οικίας αυτής, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρχανών του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, εισήλθαν και αφαίρεσαν κοσμήματα, χρηματικής αξίας χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα, που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, προέκυψε ότι ο 32χρονος, μαζί με έτερο άτομο, το οποίο αναζητείται, διέπραξε την ανωτέρω κλοπή σε βάρος της 84χρονης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook