Τον κλοιό γύρω από τις offshore εταιρίες και το αφορολόγητο χρήμα σφίγγει το υπουργείο Οικονομικών. Με εντολή του υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη κλιμάκια του ΣΔΟΕ φέρεται να έχουν μεταβεί στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, έναν από τους φορολογικούς παραδείσους, προκειμένου να κάνουν επιτόπια έρευνα για τις υπεράκτιες εταιρίες που εδρεύουν εκεί.

Τα στελέχη του υπουργείου είχαν στα χέρια τους καταγγελίες κι αποφάσισαν να τις κυνηγήσουν την υπόθεση, διότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για μεγάλη φοροδιαφυγή μέσω των Παρθένων Νήσων.

Το ΣΔΟΕ θα κάνει φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του και θα συγκεντρώσει πληροφορίες προκειμένου η επεξεργασία των δεδομένωβν να ολοκληρωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οπου εντοπιστούν και αποδειχτούν παραβάσεις, θα ακολουθήσει η επιβολή αυστηρών ποινών από τις ελεγκτικές αρχές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο αξιοποίησης περισσότερων στοιχείων από «τρίτες πηγές» προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών, δρομολογείται, μέσα στο 2013, η δημιουργία εφαρμογής αρχείου τραπεζικών λογαριασμών. Το σύστημα αυτό, σύμφωνα και με τον υφυπουργό Οικονομικών, θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση αιτημάτων των ελεγκτικών υπηρεσιών για άνοιγμα λογαριασμών.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook