Σε μία προκλητική ενέργεια προχώρησε ο δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Γεώργιος Μπάμης, ο οποίος μέσω έγγραφης αναφοράς του στα διοικητικά δικαστήρια αιτήθηκε την επιστροφή «επίορκου» υπαλλήλου του δήμου, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου!

Το θέμα ανέδειξε η εκπομπή «Ρεπορτάζ», η οποία ασχολήθηκε με υπαλλήλους που εξακολουθούν να πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ εις βάρος τους εκκρεμούν πειθαρχικές διώξεις, αλλά και τους αιρετούς οι οποίοι τους «καλύπτουν».

«Να επιστρέψει ο υπόδικος»

Ζαχάρω, 19 Φεβρουαρίου 2013. Ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Μπάμης με έγγραφο που αποστέλλει προς το Διοικητικό Εφετείο Πατρών ζητεί να μην απομακρυνθεί από την υπηρεσία του ο Σ.Φ., ο οποίος είχε τεθεί σε καθεστώς αργίας! Τα διοικητικά δικαστήρια είχαν ζητήσει – όπως άλλωστε προβλέπεται από τη δικονομία – την άποψη του δήμου, καθώς ήταν διάδικος της υπόθεσης, αφού με πράξη του δημάρχου ο υπάλληλος είχε τεθεί σε αργία.

Ο εν λόγω υπάλληλος ήταν εργοδηγός-τεχνολόγος έργων και είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από τις 20 Νοεμβρίου του 2012, καθώς κατηγορείται για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Κακουργιοδικείο της Πάτρας για το αδίκημα της απιστίας εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Η υπόθεση είχε προσδιορισθεί να δικαστεί στις 7 Δεκεμβρίου 2011, αλλά αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου 2013.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2013, ο «επίορκος» υπάλληλος κατέθεσε αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο, ζητώντας να επιστρέψει στην υπηρεσία του και να απολαμβάνει το σύνολο του μισθού του.

Στην αίτησή του κάνει λόγο για οικονομική ζημιά (!) την οποία έχει υποστεί και αναφέρεται σε βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει! Όπως υποστηρίζει, ξοδεύει 800 ευρώ τον μήνα για τον δεύτερο γιο του που σπουδάζει στη Λαμία, συντηρεί τη δεύτερη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί της, ενώ βαρύνεται με δόση στεγαστικού δανείου. Επίσης, ζητεί να επιστρέψει στη θέση του, κάνοντας λόγο για «ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη λόγω του στιγματισμού του».

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι η πρωτοφανής στάση την οποία τήρησε ο δήμαρχος Ζαχάρως, ο οποίος πρότεινε στο δικαστήριο να ανασταλεί το καθεστώς της αργίας για τον «επίορκο» υπάλληλο, με την αιτιολογία ότι ο δήμος δεν μπορεί να εκδώσει οικοδομικές άδειες!

Στην έγγραφη αναφορά του ο κ. Μπάμης επισημαίνει ότι η απομάκρυνση του υπόδικου πρώην υπαλλήλου «προσκρούει στο δημόσιο συμφέρον και στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, διότι είναι ο μοναδικός υπάλληλος με μακροχρόνια εμπειρία στην έκδοση των οικονομικών αδειών και των βεβαιώσεων».

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για υποστελέχωση της πολεοδομίας της Ζαχάρως, επισημαίνοντας ότι οι όμοροι δήμοι αρνήθηκαν να διαθέσουν προσωπικό για τη στελέχωση του γραφείου. Η εκπομπή επικοινώνησε αρκετές φορές με τον κ. Μπάμη, ο οποίος δεν θέλησε να τοποθετηθεί, ωστόσο στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά ο δικηγόρος του εμπλεκόμενου υπαλλήλου.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook