Με περισσότερους από 1.000 δρομείς ετοιμάζεται να συμμετάσχει στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη η WIND Running Team.

Η ομάδα με τα χρώματα της WIND, Επίσημου Χορηγού της διοργάνωσης δίνει ραντεβού την Κυριακή 21 Απριλίου στην γραμμή της εκκίνησης για τον Μαραθώνιο καθώς και τους αγώνες δρόμου 5 & 10 χλμ..

Τα μέλη της θα τρέξουν για μια ακόμα φορά για καλό σκοπό, ενώ παράλληλα και μαζί με όλους τους συμμετέχοντες στη φετινή διοργάνωση, θα στείλουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης προς τους δρομείς του Μαραθωνίου της Βοστώνης, φορώντας αυτοκόλλητο με τη λέξη “WHY?”

Η WIND Running Team φέτος με τη συμμετοχή της στηρίζει τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Θηλέων Μέλισσα, καθώς για κάθε δρομέα της ομάδας η WIND θα προσφέρει στην Μέλισσα το ποσό των 10€. Στην ομάδα της WIND Running Team θα τρέξουν ως πρεσβευτές και: η Φαίη Σκορδά, η Ντορέτα Παπαδημητρίου, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Άκης Πετρετζίκης και οι Σοφία Γκόσιου και Ελένη Τσολάκη. Για κάθε έναν πρεσβευτή η WIND θα προσφέρει 1000€ στη Μέλισσα.

Στη ομάδα της WIND θα συμμετέχουν και διακεκριμένοι αθλητές. Η Πανελληνιονίκης Μάγδα Γαζέα θα τρέξει στη Μαραθώνια διαδρομή διεκδικώντας την πρωτιά στις γυναίκες, ενώ ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς θα δώσει το δικό του στίγμα στον αγώνα των 5 χλμ., τρέχοντας με handbike. Στον ίδιο αγώνα, των 5χλμ , θα τρέξει με τα χρώματα της WIND Running Team και η Αγγελική Ραφτάκη, Πρωταθλήτρια Ελλάδας και Βαλκανιονίκης στον στίβο.

Επιπλέον, η WIND θέλοντας να αναδείξει τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» ως έναν αγώνα για όλους θα δώσει τη δυνατότητα σε ΌΛΟΥΣ τους δρομείς όλων των αγώνων της διοργάνωσης να στηρίξουν την Μέλισσα. Απλά περνώντας κάτω από την ΑΨΙΔΑ που θα βρίσκεται λίγο πριν τον τερματισμό, στην πλατεία Αριστοτέλους, θα ενισχύουν κατά 1 ευρώ το ποσό που θα προσφέρει η WIND στην Μέλισσα. Οι δρομείς, θεατές και περαστικοί θα βλέπουν ζωντανά το ποσό που θα συγκεντρώνεται από τον ειδικό ηλεκτρονικό πίνακα – μετρητή πάνω στην Αψίδα.

Το έργο της Μέλισσας μπορεί ωστόσο να ενισχύσει όποιος το επιθυμεί και μέσω του Facebook και της εφαρμογής «Ένας αγώνας για όλους» στο https://apps.facebook.com/enasagonasgiaolous. Για κάθε χρήση της εφαρμογής μέχρι και την Κυριακή 21 Απριλίου, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα η WIND αυξάνει κατά 0,50€ το ποσό που θα προσφέρει στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα».

Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα»

Το Ορφανοτροφείο θηλέων «Η Μέλισσα» έχει ιστορία 90 και πλέον χρόνων. Ιδρύθηκε το 1921 με σκοπό την περίθαλψη ορφανών παιδιών από τον Καύκασο, ενώ το 1922 δέχεται τα πρώτα ορφανά παιδιά από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το Ορφανοτροφείο Σμύρνης. Σήμερα το ορφανοτροφείο απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας από 4 έως 18 ετών που παραπέμπονται από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων και τις αρμόδιες Κοινωνικές Υπηρεσίες προκειμένου να προστατευθούν αμέσως και κατεπειγόντως από ενέργειες κακοποίησης, εγκατάλειψης και παραμέλησης από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή στη Στέγη της Μέλισσας, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, φιλοξενούνται 28 παιδιά. www.stegimelissa.gr

Η WIND Running Team

Η WIND Running Team, αποτελείται από εργαζόμενους, φίλους και συνεργάτες της εταιρείας και έχει αθλητικό αλλά και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς πάντα «τρέχει για καλό σκοπό» συγκεντρώνοντας χρήματα που αφορούν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες. Στόχος της WIND Running Team είναι να εμπνεύσει για ζωή με άσκηση μέσα από ενεργή συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Η WIND Running Team εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης «Στην Πράξη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook