Μεγάλος αριθμός κατοικιών ισοπεδώθηκε στο Τέξας μετά την ισχυρή έκρηξη στο εργοστάσιο West Fertilizer Plan, ενώ ενισχύονται ώρα με την ώρα οι φόβοι για μεγάλο αριθμό νεκρών.

Η έκρηξη δημιούργησε τεράστια πύρινη σφαίρα. «Ήταν σαν να εξερράγη πυρηνική βόμβα» δήλωσε στο CNN ο Τόμι Μούσκα, δήμαρχος της πόλης Γουέστ, που αριθμεί 2.500 κατοίκους, όπου συνέβη το δυστύχημα.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 20.00 τοπική ώρα, (04.00 ώρα Ελλάδος) και η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμα προσδιορισθεί, αλλά είναι πιθανόν να οφείλεται σε ανάφλεξη αμμωνίας.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει ποικίλους απολογισμούς θυμάτων. Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX αναφέρθηκε σε 50-70 νεκρούς, βασιζόμενο σε πληροφορίες του επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Γουέστ.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω. Υπάρχουν νεκροί. Ο αριθμός δεν είναι οριστικός. Μπορεί να αυξηθεί γρήγορα. Διεξάγονται έρευνες. Οι πυροσβέστες δεν αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή τη φωτιά…Βρίσκονται στη ζώνη, αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν εξαιτίας των τοξικών καπνών» είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας Ν.Λ. Ουίλσον

«Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των νεκρών», δήλωσε από την πλευρά του ο Πάτρικ Σουάντον, της αστυνομίας του Waco κάνοντας λόγο για «σκηνή καταστροφής» και προσθέτοντας ότι στο στάδιο αυτό δεν είναι γνωστή η αιτία της πυρκαγιάς και δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια.

«Η κατάσταση εξελίσσεται συνεχώς» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Τέξας Ρικ Πέρι

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook