Στο Δημαρχείο Ηρακλείου, βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Εθελοντές του Κόσμου » και πρώην Υφυπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ κ. Burnham Philbrook στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τους σκοπούς του Οργανισμού που προεδρεύει.
Τον κ. Philbrook και την συνεργάτιδα του κα. Samantha Pinakoulaki, υπεύθυνη του Οργανισμού για την Ελλάδα, υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς κ. Νίκος Γιαλιτάκης με τους οποίους είχε συνάντηση συνεργασίας για περίπου μία ώρα.
Ο Οργανισμός “Global Volunteers” αποτελεί ένα Παγκόσμιο Οργανισμό που 25 χρόνια τώρα έχει διακινήσει περίπου 30.000 εθελοντές σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία & Αφρική), οι οποίοι κατά τους θερινούς κυρίως μήνες, επισκέπτονται χώρες και ταυτόχρονα προσφέρουν εθελοντική εργασία στις τοπικές κοινωνίες.
Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Γιαλιτάκης, αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής σε θέματα Παιδείας, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού καθώς και στις δομές πολιτιστικού και κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα που έχουν αναπτυχθεί και στις οποίες θα μπορούν να προσφέρουν εθελοντική δράση, όλοι οι ενδιαφερόμενοι του Οργανισμού. Με την επίσκεψη του κ. Philbrook, εγκαινιάστηκε η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και έτσι τους επόμενους μήνες αναμένονται οι πρώτοι επισκέπτες – εθελοντές στο Δήμο Ηρακλείου. 
 Στο τέλος της συνάντησης τους, o Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης ευχαρίστησε τον κ. Philbrook για την επίσκεψη και τη συνεργασία που ανέπτυξαν και του δώρισε εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, έκδοση της Βικελαίας Βιβλιοθήκης και αναμνηστικά δώρα για τον πολιτισμό και την ιστορία του Ηρακλείου και της Κρήτης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook