Εισαγγελική έρευνα προκάλεσε το ρεπορτάζ του Αλ. Ανδρικάκη για την οικονομική διαχείριση στο Δήμο Ηρακλείου, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο.

Ο δημοσιογράφος είχε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, το οποίο προκάλεσε την απάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου, ωστόσο όπως κατήγγειλε ο Αλέκος Ανδρικάκης η εφημερίδα – στην οποία εργαζόταν 28 χρόνια – δεν του επέτρεψε να ανταπαντήσει (Δείτε Εδώ).

Όπως αναφέρει στη σημερινή του ανάρτηση, έχει κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση στο πταισματοδικείο. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος νωρίτερα.

«Η παρουσίαση μερικών αλλά ενδεικτικών στοιχείων για την οικονομική διαχείριση του δήμου Ηρακλείου, στο τελευταίο ρεπορτάζ που είχα κάνει στην \”Πατρίδα\” τη Δευτέρα 1 Απριλίου, προκάλεσε εισαγγελική έρευνα. Ήδη κλήθηκα να καταθέσω στο πταισματοδικείο, την ερχόμενη Τρίτη.

Εύχομαι να αρχίσει τώρα να ξετυλίγεται το κουβάρι της πραγματικότητας στην πόλη αυτή. Και να πάψουν να την πληρώνουν εκείνοι που θέλουν να λένε την αλήθεια. Άλλωστε η διαφάνεια και ο έλεγχος, δεν έβλαψαν ποτέ παρά μόνο εκείνους που θέλουν να κρύψουν πράγματα.

Παραθέτω και το ρεπορτάζ που είχα κάνει, εξαιτίας του οποίου συκοφαντήθηκα δημόσια από το δήμαρχο Ηρακλείου Γ. Κουράκη (με χαρακτήρισε ακόμη και… \”πλαστογράφο\”, \”ψεύτη\” ή \”φαντασιόπληκτο\”, ζητώντας, ευθέως, να χάσω τη δουλειά μου γιατί τόλμησα να του κάνω δημόσια κριτική!), χωρίς να μου δοθεί η ευκαιρία καν να ανταπαντήσω. Κι αυτός ήταν ένας λόγος που οδηγήθηκα σε παραίτηση μετά από 28 χρόνια, από την εφημερίδα.»

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook