O Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου προτίθεται να υλοποιήσει σεμινάρια επιμόρφωσης εργοδοτών, για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους, εφόσον αυτές υπάγονται στην Γ΄ κατηγορία σύμφωνα με το π.δ. 294/88 και απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζομένους, για το έτος 2013.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφάλειας. Ο εργοδότης που απασχολεί λιγότερους από 50 εργαζομένους υποχρεούται να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μόνο του Τεχνικού Ασφαλείας. 
Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στην Γ΄ κατηγορία, όπως το εμπόριο, καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας μπορεί να ασκεί ο ίδιος ο εργοδότης, εφόσον επιμορφωθεί κατάλληλα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 13 του Ν. 1568/85 και 6 του Π.Δ. 17/96, χωρίς άλλη προϋπόθεση.
Στις επιχειρήσεις Γ κατηγορίας επικινδυνότητας ανήκουν όλες οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όπως Ξενοδοχεία, Βιβλιοπωλεία, Εστιατόρια, Καφετέριες, Κομμωτήρια, Κρεοπωλεία, εμπορικά καταστήματα κλπ. 
Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου είναι 50 €, ενώ για τους λοιπούς ενδιαφερόμενους το κόστος είναι 80 € 
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα χορηγείται αναγνωρισμένο πιστοποιητικό κατάρτισης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, κ. Κελεσή Δέσποινα τηλ. & FAX: 2810-226150, e-mail: [email protected] & [email protected] 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook