Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, δεν περιλαμβάνεται πλέον μεταξύ των δέκα κατόχων των μεγαλύτερων περιουσιών της Ρωσίας, σύμφωνα με μια νέα κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο μεγιστάνας του χάλυβα, των ακινήτων και των τηλεπικοινωνιών έχασε 1,9 δισεκ.δολάρια μέσα σ\’ ένα χρόνο και είδε την περιουσία του να μειώνεται σε 10,2 δισεκ. δολάρια, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στη 13η θέση του καταλόγου.

Το Forbes δεν εξηγεί τους λόγους της πτώσης του Αμπράμοβιτς, γνωστού επίσης ως ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου γιοτ στον κόσμο, που πρόσφατα αγκυροβόλησε στη Νέα Υόρκη, όπου γεννήθηκε το έβδομο παιδί του δισεκατομμυριούχου.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς διαθέτει εξάλλου μια συλλογή έργων τέχνης, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε ένα δισεκ. δολάρια, και αγόρασε φέτος 400 έργα του ζωγράφου Ίλια Καμπάκοφ, ενός κλασικού της εννοιολογικής τέχνης, έναντι 60 εκατ.δολαρίων.

Επικεφαλής του καταλόγου του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας είναι για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Άλισερ Ουσμάνοφ, μεγιστάνας των μετάλλων που έχει επίσης μερίδιο στα ονλάιν κοινωνικά δίκτυα Facebook και VKontakte, με περιουσία 17,6 δισεκ. δολαρίων.

Ο Άλισερ Ουσμάνοφ είναι 34ος μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

Ακολουθεί ο Μιχαήλ Φρίντμαν, πρώην συνιδιοκτήτης του πετρελαϊκού ομίλου TNK-BP, ο οποίος βρίσκεται στην 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με περιουσία 16,5 δισεκ. δολαρίων.

Τρίτος είναι ο Λεονίντ Μίκελσον, συνιδιοκτήτης της εταιρείας φυσικού αερίου Novatek, η περιουσία του οποίου αυξήθηκε κατά 3,5 δισεκ. δολάρια μέσα σ\’ ένα χρόνο φθάνοντας τα 15,4 δισεκ. δολάρια. Το 2012 ήταν ένατος στον κατάλογο των πλουσιότερων Ρώσων.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook