Το Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, στο Δημαρχείο Χανίων, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης (ΝΚ), Αρχιπλοίαρχος Δημοσθένης Χέλμης συνοδευόμενος από τον Πλοίαρχο Αριστείδη Αλεξόπουλο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λειψάκης , Μανούσος Λιονάκης και Λευτέρης Αμπαδιωτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σούδας, κος Χρήστος Μιχαηλάκης .

Ο Δήμαρχος Χανίων επικεντρώθηκε στο πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής \’\’την παραχώρηση της χρήσης , στο Δήμο Χανίων, και κατ\’ επέκταση στην τοπική κοινωνία, της νησίδας της Σούδας, προκειμένου να αποτελέσει ένα χώρο, μνήμης και πολιτισμού\’\’ .

Επισήμανε δε, ότι το προσεχές διάστημα θα αποστείλει σχετικό αίτημα στο Διοικητή του ΝΚ και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεδομένου ότι η νησίδα Σούδας βρίσκεται εντός του ναυτικού οχυρού του Ναυστάθμου Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε επίσης ότι οι όροι και περιορισμοί που κατέστησαν τη νησίδα της Σούδας, επισκέψιμη προς το κοινό, δύο ημέρες την εβδομάδα δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμη αλλά θα πρέπει να δοθεί πραγματικά η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να την επισκέπτονται ελεύθερα όποτε εκείνοι επιθυμούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας καθ όλη τη διάρκεια του έτους .

Επίσης ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στις σημαντικές εργασίες του Δήμου Χανίων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι και αφορούσαν την Πυρασφάλεια με την αντικατάσταση του συνόλου των πυροσβεστικών φωλιών, βανών, μανικών κ.α καθώς και την προμήθεια νέας αντλίας και επισκευή των παλαιών.

Ο κ. Λειψάκης τόνισε τη συνδρομή του ΝΚ στις πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων ενώ ο κος Λιονάκης ανέφερε ότι υπάρχει πλήρη συνεργασία με το ΝΚ όσον αφορά τις υπηρεσίες Καθαριότητας εντός των εγκαταστάσεων του Ναυστάθμου Κρήτης .

Τέλος ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε το Διοικητή για τη διαχρονική καλή συνεργασία, που υπάρχει με το Ναύσταθμο Κρήτης και το ΓΕΝ σε μια σειρά από θέματα του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook