Την αισιοδοξία της για τη φετινή τουριστική χρονιά εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ αναφέρθηκε στις οικονομικές, γεωπολιτικές, δημογραφικές και τεχνολογικές αλλαγές, που έχει επιφέρει η παγκοσμιοποίηση, μιλώντας στις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στη Λουκέρνη.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο, όπως το Εθνικό Παρατηρητήριο Τουρισμού και τις προσαρμοσμένες και στοχευμένες πολιτικές προβολής, μέσω των νέων τεχνολογιών.

Επισήμανε, εξάλλου, και την ανθεκτικότητα των ελληνικών τουριστικών προϊόντων, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα, η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι βάσει των προκρατήσεων που έχουν γίνει, τα μηνύματα που λαμβάνει η χώρα είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Με αφορμή τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζει η παγκόσμια τουριστική αγορά, όπως επισημάνθηκε στο Συνέδριο, η υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της τουριστικής βίζας, λέγοντας ότι το ζήτημα των τουριστικών θεωρήσεων αφορά μεγάλο ποσοστό επισκεπτών και ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να βελτιώσει στο μέγιστο δυνατό το καθεστώς διευκολύνσεων έκδοσης θεωρήσεων.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, η κ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με την υφυπουργό Οικονομικών της Ελβετίας, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, τον επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Ελβετίας και τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Επίσης, παραχώρησε συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους του ελβετικού, γερμανικού και αυστριακού Τύπου.


in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ