Όταν ο Jeff Bauman ξύπνησε στο νοσοκομείο την Τρίτη είδε τα δύο του πόδια ακρωτηριασμένα στο γόνατο και τον πατέρα του να κάθεται δίπλα στο κρεβάτι. Προσπάθησε να του μιλήσει αλλά δεν μπορούσε. Ο νεαρός έδειχνε θυμωμένος και προσπαθούσε με τα χέρια να περιγράψει την έκρηξη.

Ο Jeff Bauman είναι ο άντρας σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. Είναι ο ματωμένος νεαρός που κρατάει το αριστερό του πόδι, ενώ βρίσκεται πάνω σε ένα καροτσάκι και ένας άντρας με καουμπόικο καπέλο βρίσκεται δίπλα του.

Αν ο κόσμος δεν μπόρεσε να τον αναγνωρίσει, ο πατέρας του, ο οποίος ονομάζεται επίσης Jeff Bauman, τον κατάλαβε αμέσως όταν είδε τη φωτογραφία. Ο νεαρός με τα τραυματισμένα πόδια, ήταν ο γιος του, ο οποίος φορούσε την αγαπημένη του μπλούζα.

Όταν έγιναν οι εκρήξεις στο Μαραθώνιο, ο 52χρονος πατέρας καλούσε επί ώρα τον γιο του στο τηλέφωνο. Ήξερε, ότι ο γιος του είχε πάει στο Μαραθώνιο να καμαρώσει την κοπέλα του Erin Hurley που έτρεχε για πρώτη φορά. Για κάποια ώρα, ο πατέρας συνέχισε να καλεί χωρίς όμως να παίρνει κάποια απάντηση.

Τότε, η θετή του κόρη, Erika, τον πήρε τηλέφωνο και τον ρώτησε «Είδες τη φωτογραφία; Ο Jeffrey είναι στην τηλεόραση. Είναι χτυπημένος». «Είσαι σίγουρη;» άρχισε να της φωνάζει ο πατέρας, ο οποίος βρήκε την αποτρόπαια εικόνα στο Facebook που έδειχνε τον Jeff να έχει χάσει μεγάλο κομμάτι από το πόδι του.

Αμέσως έψαξε για το νοσοκομείο όπου βρισκόταν ο γιος του και περίμενε με αγωνία να τελειώσει η εγχείρηση. Όταν η επέμβαση ολοκληρώθηκε έμαθε ότι τα δύο πόδια του γιου του ακρωτηριάστηκαν στα γόνατα. Ο Jeff είχε χάσει αρκετό αίμα.

Αργότερα, ο πατέρας του δήλωσε ότι ο Jeff ήταν ένα χαρούμενο παιδί, που του άρεσε να παίζει κιθάρα και δούλευε ως ταμίας σε κατάστημα Costco. Τα σχέδιά του ήταν να αποπληρώσει τα φοιτητικά δάνεια και να επιστρέψει στις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Lowell της Μασαχουσέτης.

Ο 27χρονος Jeff ήταν το πρώτο θύμα των εκρήξεων και η οικογένεια Bauman είναι αρκετά τυχερή που σώθηκε ο γιος τους.

«Ο άντρας με το καουμπόικο καπέλο ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή του Jeff» δήλωσε η κυρία Bauman. Ο άντρας της πρόσθεσε: «Σε ένα βίντεο φαίνεται αυτός ο άντρας να τρέχει ακριβώς πάνω στον Jeff να τον σηκώνει και να τρέχει να τον βάλει σε καροτσάκι. Πρέπει να μιλήσω σε αυτόν τον άνθρωπο».

Ο άντρας αυτός ήταν ο 52χρονος Carlos Arredondo, ο οποίος έχασε το γιο του Alexander στον πόλεμο στο Ιράκ το 2004 και από τότε ως ένδειξη τιμής σηκώνει μία αμερικάνικη σημαία στους δρομείς που τρέχουν στο Μαραθώνιο. Όταν άκουσε την πρώτη έκρηξη, ο Carlos έτρεξε να βοηθήσει τους τραυματισμένους. Βρήκε ένα νεαρό με τη μπλούζα του να έχει πάρει φωτιά. Αμέσως έσβησε τη φωτιά και ο νεαρός αυτός ήταν ο Jeff Bauman. Στη συνέχεια, έδεσε ένα κομμάτι ύφασμα στο πόδι του Jeff προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την αιμορραγία μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Ο Arredondo κατάφερε να βοηθήσει μόνο έναν άνθρωπο, τον 27χρονο Jeff Bauman.

Όπως δημοσιεύουν οι New York Times, το απόγευμα της Τρίτης, η οικογένεια Bauman έψαχνε τον άνθρωπο με το καουμπόικο καπέλο για να του πουν ότι ο γιος τους είναι ζωντανός και μπορεί να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του.

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook