Η Δήμαρχος Φαιστού έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιστικής Κληρονομιάς

Mια τόσο σημαντική μέρα για ολόκληρο τον κόσμο του Πολιτισμού, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η αξία να διατηρούμε ζωντανή την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας ειδικά στην περιοχή όπως αυτή του Δήμου Φαιστού είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ο τόπος μας είναι πλούσιος σε πολιτισμικά μνημεία, τα οποία οφείλουμε να προσέξουμε και να αναδείξουμε.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά, ιδιαίτερα στο Δήμο Φαιστού, θεωρείται από πολλούς η πιο σταθερή, διαχρονική και πολύτιμη περιουσία που έχουμε, κάτι που δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήματα, διότι η αξία της είναι ανεκτίμητη. Η ιστορική ιδιαιτερότητα και το φυσικό κάλος στο οποίο βρίσκονται τα μνημεία μας, ενισχύουν την εξαιρετική αξία τους, υπερβαίνοντας τα εθνικά σύνορα και αγγίζοντας ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας ότι ο Πολιτισμός μας, είναι ένας από τους στυλοβάτες στον οποίο στηρίζεται η οικονομική ανάκαμψη, συνδράμει πρωτοβουλίες που ενισχύουν και προβάλλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, με κύριο μέλημα τις δράσεις για τη διάσωση και ανάδειξη πάμπολλων μνημείων που αποτελούν σημείο αναφοράς και γενικότερου ενδιαφέροντος για τις περιοχές στα οποία φιλοξενούνται. Είναι γνωστό ότι στο Δήμο Φαιστού έχουμε την τύχη η περιοχή μας να είναι πλούσια σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας του τόπου μας, όπως το παλάτι της Φαιστού, η Αγία Τριάδα και το Αρχαίο Λιμάνι στον Κομό.

Ευθύνη όλων μας είναι να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα για την προστασία του πολιτισμικού μας πλούτου, να περιφρουρήσουμε και να διαφυλάξουμε στην πορεία των χρόνων τα στοιχεία του πολιτισμού μας.

Αυτό θα επιτευχθεί μόνο όταν κατανοήσουμε ότι ο πολιτισμός μας είναι υπόθεση που μας αφορά όλους μαζί αλλά και τον καθένα ξεχωριστά, γιατί εμείς το κληρονομήσαμε και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε για τις γενιές που θα έρθουν καθώς αποτελεί στοιχείο εθνικής περηφάνιας. Ως πολίτες του Δήμου Φαιστού, έχουμε υποχρέωση να διατηρούμε ζωντανή την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας και για αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να πορεύεται προς την κατεύθυνση αυτή