Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και θα έχουν ελεύθερη είσοδο, με προαιρετική πάντα συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 20:30

Η ομάδα εθελοντών πολιτών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη σας προσκαλεί στην προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας \”Το αριστερό μου πόδι\” (αγγλική παραγωγή του 1989, υποτιτλισμένη, σκηνοθεσία Τζιμ Σέρινταν, πρωταγωνιστεί ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις).

Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του Ιρλανδού Christy Brown, ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους και συγγραφείς της ιρλανδέζικης λογοτεχνίας, ο οποίος έπασχε εκ γενετής από εγκεφαλική παράλυση και μπορούσε να ελέγχει μόνο το αριστερό του πόδι. Ωστόσο, χάρη στο πείσμα του, έμαθε να διαβάζει, να γράφει, να ζωγραφίζει και να δακτυλογραφεί. Μια ταινία για τη ζωή, το γέλιο, τα θαύματα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 12:00

Ο Κοινωνικός Χώρος, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και το Νεανικό Πλάνο παρουσιάζουν την ταινία \”Η ξύλινη κάμερα\” (μια αγγλική-γαλλική-νοτιοαφρικανική συμπαραγωγή του 2003, υποτιτλισμένη, απευθύνεται σε εφήβους).

Σε μια πόλη κοντά στο Κέηπ Τάουν, μετά το τέλος του απαρτχάιντ, δυο παιδιά παίζουν στις σιδηροδρομικές γραμμές. Ένα τρένο περνά και από μέσα εκσφενδονίζεται το σώμα ενός νεκρού άντρα. Στο χέρι του κρατά ένα όπλο και μια κάμερα. Το ένα παιδί παίρνει το όπλο και το άλλο την κάμερα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 20:00

Ο Κοινωνικός Χώρος και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ του Νίκου Νταγιαντά \”Little Land\”. Η ταινία βραβεύτηκε στο τελευταίο (15ο) Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με τα βραβεία WWF για το περιβάλλον και Habitat ERT3 και αφηγείται την ιστορία του Θοδωρή, ενός νέου ανθρώπου που μετακομίζει μόνιμα στην Ικαρία.

Παράλληλα, το ντοκιμαντέρ μιλάει για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Αμέσως μετά ο σκηνοθέτης Νίκος Νταγιαντάς και η συνεργάτιδά του, Ρέα Αποστολίδη, θα παρουσιάσουν το καινούριο project της Anemon Productions, \”A Familly Affair\”, για την μουσική οικογένεια των Ξυλούρηδων, που γυρίζεται αυτήν την περίοδο σε Αυστραλία και Κρήτη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 18:00

Σας προσκαλούμε στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με θέμα \”Εφηβεία : Προκλήσεις και δυνατότητες στην αυγή μιας νέας κοινωνικής πραγματικότητας\”.

Οι ομιλητές θα εστιάσουν στην ψυχολογία του εφήβου και θα σταθούν ιδιαίτερα στους εθισμούς των νέων και στο πώς αυτοί αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της σχολικής ζωής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook