Στη Μανωλάδα έφθασε το πρωί της Παρασκευής, συνοδευόμενος από κλιμάκια αστυνομικών και επιθεωρητών του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας. Η κρατική μηχανή κινητοποιήθηκε μετά τη διεθνή κατακραυγή για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των μεταναστών που διεκδίκησαν τα χρήματα για την εργασία τους στα φραουλοχώραφα και για τις συνθήκες δουλείας που επικρατούν στην Μανωλάδα.

«Αυτό που συνέβη είναι παντελώς απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Ν.Δένδιας, ενώ τόνισε ότι δεν θα απελαθούν τα θύματα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε: «Αυτό που συνέβη εδώ όχι μόνο αντίκειται στη νομιμότητα, αντίκειται ευθέως στην ιδέα της ανθρωπιάς. Είναι παντελώς απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με την ευρύτερη κουλτούρα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας.

»Σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση πέρασε σχετική διάταξη που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα της ανασφάλιστης εργασίας. Το νομοθέτημα υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

»Δεν έχω όμως την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ ότι όσον αφορά το ευρύτερο κράτος, ότι δεν υπήρξε πάντα παρόν, γι\’αυτό χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται

»Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδείς από τα θύματα κρατείται ή υπάρχει πιθανότητα να απελαθεί. Έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook