Ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις προκαλεί το ζήτημα της απελευθέρωσης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, θέτοντας για ακόμα μία φορά σε δοκιμασία τη συνοχή των κομμάτων της συμπολίτευσης.

Όπως είπε χτες στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, η κυβέρνηση θα προωθήσει στη Βουλή νομοσχέδιο για να είναι ανοικτά τις Κυριακές πολυκαταστήματα και μικρά καταστήματα.
«Θα αφορά τις 52 Κυριακές για τα μικρά καταστήματα, κάτω των 250 τετραγωνικών και προαιρετικά. Όποιο κατάστημα θέλει, θα ανοίγει, δεν είναι υποχρεωτικό… Για τα μεγάλα πολυκαταστήματα, μιλάμε για επτά Κυριακές» είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σκορδάς.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ δια στόματος του εισηγητή του ΚΤΕ Ανάπτυξης του κόμματος, Θάνου Μωραΐτη: «Η εμμονή του υπουργείου για το θέμα του ωραρίου είναι ακατανόητη, επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική. Το Υπουργείο χωρίς καμία συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους αιφνιδίασε πριν δυο μήνες θέτοντας ένα θέμα που δεν υπήρχε στην προγραμματική συμφωνία των κόμματων. Τώρα, αιφνιδιάζει ξανά παρά την γνωστή και κατηγορηματική διαφωνία όχι μόνο των δυο κυβερνητικών εταίρων αλλά και του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων».

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στελέχη της ΔΗΜΑΡ δηλώνουν ότι έχουν διαμηνύσει ήδη στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την επίμαχη ρύθμιση.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook