Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου διοργανώνει στις 11 και 12 Μαΐου 2013 μια Διημερίδα με θέμα «Ατυχήματα, Καταστροφές και Επαρχιακά Μέσα Ενημέρωσης».

Η Διημερίδα θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στους Άγιους Πάντες Αποκορώνου και το πρώτο μέρος της, το πρωί του Σαββάτου 11 Μαΐου (9:30 έως 13:00), θα είναι ανοικτό στο κοινό.

Στην Διημερίδα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης (πυροσβεστική. αστυνομία, ΕΚΑΒ, λιμενικό κλπ.) και των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας από όλη την Κρήτη μαζί με δημοσιογράφους από Κρητικές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Οι εργασίες της Διημερίδας περιλαμβάνουν ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές, που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στην αντιμετώπιση μεγάλων καταστροφών ως μέλη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ή ως δημοσιογράφοι.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες εργασίας με στόχο, να καταλήξουν σε ορισμένες από κοινού συμφωνημένες αρχές και θεμελιώδεις κατευθύνσεις.

Τις αρχές και τις κατευθύνσεις αυτές θα αναλάβουν να εφαρμόσουν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και δεοντολογίας κατά την παρουσίαση, τον σχολιασμό και την αντιμετώπιση μελλοντικών ατυχημάτων και καταστροφών και των συναφών οδηγιών προς το κοινό, με επιδίωξη τη μείωση των συνεπειών και την αποφυγή τυχόν πανικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook