Πρόταση για τη χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα«Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου, με στόχο την υλοποίηση τριών σημαντικών έργων προστασίας και αναβάθμισης του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, πρόκειται να υποβάλλει ο Δήμος Χανίων.

Για το σκοπό αυτό μάλιστα το σημερινό δημοτικό συμβούλιο πρόκειται να εγκρίνει τις μελέτες που έχει ετοιμάσει η Δημοτική Αρχή.

Τα έργα που θα υποβάλλει προς χρηματοδότηση στο ανωτέρω πρόγραμμα η Δημοτική Αρχή των Χανίων είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.285.000,00 ευρώ και είναι  τα εξής:

1.  
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ | ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 1.600.000,00 ευρώ

2.   ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΒΟΛΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΟΡΩΝΗ | ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 400.000 ευρώ

3.   ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ | ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 285.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, ο Δήμος Χανίων θα διεκδικήσει μέρος των διαθέσιμων κονδυλίων του εν λόγω προγράμματος του  Πράσινου Ταμείου που ανέρχονται σε 8.000.000 € επισημαίνοντας ωστόσο ότι «το εν λόγω ποσό είναι εξαιρετικά μικρό για να καλύψει τις προτάσεις που θα υποβληθούν απ’ όλους τους Δήμους της χώρας».

«Οι προτάσεις του Δήμου που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο πληρούν όλα τα κριτήρια του προγράμματος, έχουν άμεση συνάφεια με τους Άξονες Προτεραιότητας και τα Μέτρα του χρηματοδοτικού προγράμματος, χαρακτηρίζονται από ωριμότητα και οικονομική βιωσιμότητα ενώ το κυριότερο είναι ότι συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος και γι’ αυτό ευελπιστούμε στην χρηματοδότηση του συνόλου ή μέρους αυτών», τονίζει ο κ. Σκουλάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook