Στο πλαίσιο υλοποίησης στην Κρήτη του Εθνικού Προγράμματος «Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας», την ευθύνη του οποίου έχει η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, για την ερχόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις ενημέρωσης γυναικείου πληθυσμού:

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, στον Άγιο Μύρωνα, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πρώην Δημαρχείου Αγ. Μύρωνα. Ομιλητές θα είναι η ιατρός-γυναικολόγος της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κα Νιράκη Ευτυχία και κα Μαρίνα Κρητσωτάκη- Μαία του Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας. 

Θέματα που θα αναλυθούν: «Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και αναγκαιότητα του Τεστ ΠαΠ” και «Λειτουργία του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου και Πρωτοβάθμια Γυναικολογική Φροντίδα Υγείας».
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας και την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Ηρακλείου (Αγ. Μύρωνα), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Μύρωνα και τους προέδρους των ΔΔ.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, στο Φόδελε, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Φόδελε του Δήμου Μαλεβυζίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας και την 7η ΥΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο και ΔΟΚΑΠΑΜ Μαλεβυζίου, το Π.Ι. Μαράθου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε και την τοπική Δημοτική Αρχή. Ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι οι Μαίες του Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας κ.κ. Γιαλιτάκη Φιλία και Κρητσωτάκη Μαρίνα.
Στην περιοχή της Μεσσαράς επίσης, έχουν προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθούν, από την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, σε συνεργασία με το Κ.Υ. Μοιρών και το Δήμο, κατά τις πρωινές ώρες, ενημερωτικές εκδηλώσεις του γυναικείου πληθυσμού με θέμα «Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και αναγκαιότητα του Τεστ ΠαΠ» στα Δ.Δ. ως ακολούθως:

Δευτέρα 22 Απριλίου στο Πέρι 
Τρίτη 23 Απριλίου στη Σίβα
Τετάρτη 24 Απριλίου στο Καμηλάρι
Πέμπτη 25 Απριλίου στα Βασιλικά Ανώγεια
Παρασκευή 26 Απριλίου στο Μαγαρικάρι

Στην Ιεράπετρα τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο Καλό Χωριό, Μαίες του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας, σε συνεργασία με την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης θα πραγματοποιήσουν ομιλία ενημέρωσης του γυναικείου πληθυσμού, ενώ Κινητή Μονάδα για τη λήψη Τεστ Παπανικολάου θα βρίσκεται:

Την Πέμπτη 25 Απριλίου και κατά τις ώρες από 8.30-14.00 στο αγροτικό ιατρείο στο Καββούσι

Την Παρασκευή 26 Απριλίου και κατά τις ώρες από 8.30-14.00 στο αγροτικό ιατρείο στην Παχειά Άμμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook