Ένα περίεργο τηλεφώνημα δέχθηκε από την Αμερική ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Στην άλλη άκρη της γραμμής ένας ομογενής που βρέθηκε στο Μαϊάμι τον ενημέρωνε ότι αφενός χάρηκε όταν του σέρβιραν στην σαλάτα του ελιές Καλαμάτας, όμως δυσαρεστήθηκε όταν τον ενημέρωσε η σερβιτόρα ότι η Καλαμάτα βρίσκεται στην ….Ιταλία.

Συγκεκριμένα, ο κος Μιχαήλ Κόρμαλος από τη Χίο, επισκέφθηκε το Μαϊάμι των ΗΠΑ, για δουλειές και με φίλους του πήγε να φάει σε ένα εστιατόριο.

Ρώτησε εάν έχουν greek salad (έτσι ονομάζεται η χωριάτικη), η σερβιτόρα απάντησε καταφατικά και ζήτησε μια τέτοια σαλάτα.

Η σαλάτα είχε και ελιές Καλαμάτας, εκπυρηνωμένες και κομμένες στα τρία. Δεν ήταν εξαιρετικής ποιότητας, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα.

Ο κ. Κόρμαλος ρώτησε τη σερβιτόρα τι είδους ελιές είναι αυτές και εκείνη του απάντησε “Kalamata olives”, δηλαδή ελιές Καλαμάτας.

Ρώτησε και πού βρίσκεται αυτή η Καλαμάτα και τότε η σερβιτόρα του ζήτησε να την ακολουθήσει και να ρωτήσει τον σεφ. Η απάντηση του σεφ: «Η Καλαμάτα βρίσκεται στην Ιταλία».

Ο κ. Κόρμαλος του απάντησε πως «η Καλαμάτα είναι μία και βρίσκεται στην Ελλάδα», θεώρησε δε υποχρέωσή του να τηλεφωνήσει στο Δήμαρχο και να γνωστοποιήσει το περιστατικό.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον συνομιλητή του και τον επαίνεσε για το ενδιαφέρον του σχετικά με τα υψηλής αξίας ονομαστά ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα.

Μάλιστα, όπως είπε τις επόμενες ημέρες θα αποστείλει κατάλληλη επιστολή στο εστιατόριο του Μαϊάμι, μαζί με έναν οδηγό της πόλης και της περιοχής.

moriasnow

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook