Ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων, και εθελοντικών οργανώσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πυρκαγιές εν όψει της Καλοκαιρινής περιόδου, εξετάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας) που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Στην σύσκεψη, στην Περιφέρεια Κρήτης, συζητήθηκε εκτενώς η προετοιμασία, ο βαθμός ετοιμότητας, και η ενεργοποίηση-συντονισμός του μηχανισμού πυρόσβεσης.

Συμμετείχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας-περιφερειακός σύμβουλος Αλέκος Ξωμεριτάκης, ο προϊστάμενος του ΣΟΠΠ Γιάννης Τζανοκωστάκης, εκπρόσωποι δήμων, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Μανόλης Δαμουλάκης, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρεια Κρήτης, της ΔΕΗ, εθελοντικών οργανώσεων, και στελεχών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών και των εθελοντικών οργανώσεων. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μανόλης Δαμουλάκης από την πλευρά τόνισε ότι τα ‘μάτια’ της Πυροσβεστικής είναι οι ίδιοι οι πολίτες που θα πρέπει να καλούν άμεσα το 199 στην περίπτωση που εντοπίζουν εστία φωτιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook