Εξώδικη πρόσκληση ενάντια σε στέλεχος του ΠΑΜΕ μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Μαγείρων έστειλε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

\”Για μια ακόμα φορά οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία, στρέφονται ενάντια στο συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν και να «εκκαθαρίσουν» τις φωνές εκείνες που υπερασπίζονται στα συμφέροντα των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας ακόμα και δικαστικά μέσα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων (πρώην ΔΑΚΕ, νυν ΠΑΣΚΕ) έστειλε σήμερα (18/4) εξώδικη πρόσκληση ενάντια σε στέλεχος του ΠΑΜΕ μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Μαγείρων. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι αυτή η κίνηση έρχεται μόλις 2 μέρες πριν τις αρχαιρεσίες για εκλογή νέων οργάνων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (συνέλευση 20/4) και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

Ο λόγος; Γιατί αποκάλυψε μαζί με τους συναδέλφους από την Γραμματεία του ΠΑΜΕ Επισιτισμού- Τουρισμού, το ρόλο της πλειοψηφίας του συγκεκριμένου σωματείου και ειδικά του πρόεδρου που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην υπογραφή της Τοπικής Κλαδικής Σύμβασης για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους με μείωση μισθού 15%! Μάλιστα επέμειναν στην εφαρμογή της και την παρουσίαζαν σαν επιτυχία!

Η πράξη αυτή δείχνει ποιόν θεωρεί αντίπαλο ο εργοδοτικός συνδικαλισμός: κανένα εξώδικό ούτε καν ασφαλιστικά μέτρα προς τους εργοδότες – ξενοδόχους που απέλυσαν πρόσφατα δεκάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους. Εκεί αρκέστηκαν μόνο σε συναντήσεις που κατέληξαν στο «ότι έγινε- έγινε, τώρα να κυλήσει ήρεμα η τουριστική περίοδος»!

Μετά τις μάταιες προσπάθειες της πλειοψηφίας του ΕΚΗ (ΠΑΣΚΕ: «Δημοκρατική Συνεργασία») διαμέσου του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσουν τις εκλογές της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου σέρνοντας ένα σωματείο – μέλος της δύναμης του ΕΚΗ στα δικαστήρια πριν από μερικούς μήνες, έρχεται τώρα η σειρά στελέχους του ΠΑΜΕ, να δεχτεί εξώδικη πρόσκληση.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και ειδικά στην εργοδοσία: οι ταξικές δυνάμεις δεν τρομοκρατούνται και δεν υποχωρούν βήμα πίσω από την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Δεν θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε το ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού σαν πέμπτη φάλαγγα μέσα στο εργατικό κίνημα. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας και του πολιτικού προσωπικού που την υπηρετεί.

Όλοι οι εργαζόμενοι στα σωματεία τους! Οργάνωση και δράση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο και ειδικά στα κάτεργα των ξενοδοχείων! Συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, αλλαγή των συσχετισμών μέσα στα σωματεία, στο Εργατικό Κέντρο! Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων της.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook