Αδέλφια από την Τσετσενία ηλικίας 19 και 26 ετών που πήγαν στις ΗΠΑ το 2002 είναι οι δύο δράστες που αιματοκύλησαν τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Το όνομα του δεύτερου επιζήσαντα αδελφού που καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές είναι Τζογκάρ Τσαρνάεφ.

Στην παρακάτω φωτογραφία από το προφίλ του στο Facebook μοιάζει με ένα συνηθισμένο νέο παιδί, κι όμως πρόκειται για τον άνθρωπο που αιματοκύλησε τη Βοστόνη πριν λίγες ημέρες, συνεχίζοντας σήμερα το φονικό του έργο.

\"\"

Είναι το παιδί με το λευκό καπελάκι που εδώ και ώρες η αστυνομία έχει ορίσει ως βασικό ύποπτο για τα χτυπήματα στον μαραθώνιο και σήμερα εμφανίστηκε αρχικά στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ και στη συνέχεια στην περιοχή Watertown εν μέσω πυροβολισμών και εκρήξεων. Μαζί του ήταν ο αδελός και συνεργός του, ο οποίος είναι πλέον νεκρός, καθώς συνελήφθη τραυματισμένος και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

 Τώρα η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή θυμίζει κάτι από θρίλερ αλλά και ταινία δράσης μαζί. Ο νεαρός, σύμφωνα με την αστυνομία, κυκλοφορεί στους δρόμους, πάνοπλος και επικίνδυνος.

Mάλιστα, σύμφωνα με δημoσίευμα της Washigton Post που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, ο άνδρας φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά.

Οι εκκλήσεις των αρχών προς τους κατοίκους στην Watertown είναι δραματικές.

\"\"
Άντρες των SWAT ελέγχουν ένα σπίτι

\”Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης, πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ήρθε εδώ για να σκοτώσει\”, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης \”να παραμείνουν μακριά από τα παράθυρα\” των σπιτιών τους και \”να μην ανοίγουν την πόρτα τους\”.

Μάλιστα η αστυνομία στέλνει συνεχώς λεωφορεία προκειμένου να εκκενωθεί από κατοίκους η περιοχή καθώς φοβούνται μήπως η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκε σήμερα (επτά ώρες πίσω από την Ελλάδα) να μην κυκλοφορήσουν μέσα μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη τη Βοστώνη και να μείνουν κλειστά τα σχολεία.

Επίσης για λόγους ασφαλείας, κλειστό θα μείνει το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

\"\"


Βίντεο ντοκουμέντο από τη \”μάχη\” στη Βοστώνη

Ολονύκτια \”βροχή\” πυροβολισμών στους δρόμους της Βοστώνης. Ερασιτεχνικό βίντεο καταγράφει το νέο σκηνικό τρόμου που \”σκέπασε\” την πόλη η οποία δε λέει να συνέλθει μετά τα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας.

Το ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποία ακούγονται περισσότερες από 25 ριπές όπλου, είναι από την πόλη Watertown στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο για τις επιθέσεις στο μαραθώνιο της Βοστώνης.


POSSIBLE BOSTON BOMBERS SHOOTOUT IN MIT από Newscaster
Οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί σε μία περιοχή που περιλαμβάνει 20 οικοδομικά τετράγωνα για την καταδίωξή του.
 
\"\"

\"\"

\"\"

protothema.gr/video από το news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook