Τα πρωτότυπα CA-MiEV και Concept G4 θα είναι οι πρωταγωνιστές της Mitsubishi Motors Corporation στην 15η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στη Shanghai της Κίνας από τις 20–29 Απριλίου 2013.

Ταυτόχρονα με τα δύο νέα πρωτότυπα μοντέλα η Mitsubishi θα παρουσιάσει και τα μοντέλα παραγωγής ASX (RVR ή Outlander Sport σε ορισμένες αγορές) και το καινούριο Outlander, του οποίου οι πωλήσεις ξεκίνησαν τον Ιανουάριο.


Mitsubishi G4 concept

Είναι το όραμα της MMC για ένα νέο compact sedan το οποίο σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο.

Το Concept G4 υιοθετεί στυλιστικά στοιχεία compact sedan επόμενης γενιάς και πετυχαίνει κατανάλωση καυσίμου από τις καλύτερες στην κατηγορία καθώς το αμάξωμα RISE (Reinforced Impact Safety Evolution) –το ελαφρύτερο στην κατηγορία λόγω εκτενούς χρήσης ατσαλιού υψηλής αντοχής– αντλεί ισχύ από έναν ελαφρύ και συμπαγή κινητήρα 1.2 MIVEC που συνδυάζεται με κιβώτιο CVT, στο πλαίσο της φιλοσοφίας μείωσης του βάρους.

Το Concept G4 προσφέρει οδηγική απόλαυση με την ευελιξία και το σπορ χαρακτήρα του λόγω μικρότερου βάρους, ενώ συμβολή έχουν επίσης η αξιόπιστη συμπεριφορά/σταθερότητα και η οδηγική άνεση.

Η άνεση των επιβατών αυξάνεται χάρη στα ψηλά σημεία Η των καθισμάτων (Hip Points) και στα μεγάλα ανοίγματα των θυρών που διευκολύνουν την είσοδο-έξοδο αφενός και στον άφθονο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών αφετέρου.


Mitsubishi CA-MiEV

Βασισμένη στα σχόλια των πελατών i-MiEV την τελευταία τριετία και στη συνεχή τεχνολογική πρόοδο των μπαταριών και των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης, η MMC πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να φέρει τα γνήσια EV μοντέλα εκτός αυστηρά αστικού περιβάλλοντος με μία νέα γενιά συμπαγών-μικρομεσαίων EV.

Προβάλλοντας τις διάφορες τεχνολογίες που η MMC σκοπεύει να παρουσιάσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στην γκάμα των παγκόσμιων μοντέλων της, το Concept CA-MiEV μπορεί να προσφέρει αυτονομία 300 km χάρη στην επόμενη γενιά συστημάτων EV, στις μπαταρίες υψηλής πυκνότητας, στο ελαφρύ βάρος και στην προηγμένη αεροδυναμική. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση στα προάστια και εκτός πόλης γενικότερα.

Άλλα καινοτόμα χαρακτηριστικά σε πραγματικές συνθήκες περιλαμβάνουν ασύρματη τεχνολογία φόρτισης, λειτουργίες με ενεργοποίηση μέσω smartphone, κλπ.

Διαστάσεις

Μήκος 4050 mm
Πλάτος 1775 mm
Ύψος 1550 mm
Μεταξόνιο 2550 mm4troxoi.gr