Αλλαγές στον Κανονισμό, με τις οποίες εναρμονίζεται η Βουλή στην ισχύουσα αναλογία «1 προς 5» για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής.

Με τις αλλαγές που ψηφίστηκαν, η Βουλή υποχρεούται να δημοσιεύει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όλες τις προσλήψεις με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, ενώ ορίζεται ότι ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων ορίζεται με απόφαση του Προέδρου της Βουλής.

Στις αλλαγές δήλωσε «παρών» ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής διότι, όπως τόνισε, το κόμμα του είναι αντίθετο με το γεγονός ότι άλλες προσλήψεις στη Βουλή γίνονται μέσω του ΑΣΕΠ και άλλες όχι και διότι υπάρχουν εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων.

Υπέρ των αλλαγών ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ αν και ο Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι το κόμμα του επιθυμεί διαφορετική προσέγγιση στα εργασιακά. Αναγνώρισε πάντως ότι η Βουλή κάνει βήματα για τη στήριξη του εργασιακού περιβάλλοντος.

Οι αλλαγές προκάλεσαν ερωτήματα από δημοσιογράφους ως προς τον βαθμό εναρμόνισης της Βουλής με την αναδιοργάνωση των δομών στο δημόσιο και την αξιολόγηση. Όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο γενικός γραμματέας της Βουλής Θάνος Παπαϊωάννου, «αξιολόγηση έχει γίνει και έχει οδηγήσει στην κατάργηση 280 οργανικών θέσεων, δύο γενικών διευθύνσεων και 15 τμημάτων».

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε επίσης ότι «η Βουλή είναι πλήρως συντονισμένη με τη Δημόσιο αλλά με δικά της όργανα και δικές της αξιολογήσεις». Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο απολύσεων λέγοντας «δεν μπορώ να πιστέψω ότι εδώ μας περισσεύει κανείς, με δεδομένο ότι έγιναν 104 συνταξιοδοτήσεις».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook