Αντίθετο στην παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στην περιοχή του Κάτολα στα Χανιά εμφανίζεται με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρει

«Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Xανιων είμαστε κάθετα αντίθετοι στην παράταση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στην περιοχή του Κατολα.
Η φτώχια φέρνει γκρίνια, λέει μια λαϊκή παροιμία, χωρίς όμως να δίνει τη λύση τη οποία θα πρέπει να βρούμε μόνοι μας.

Σήμερα από την μια μεριά με ένα μεγάλο μέρος του λαού να στενάζει από ανεργία, με πετσοκομμένους μισθούς, με επιδόματα συντάξεων, με αβάσταχτη φορολογία, χωρίς υγεία, πρόνοια, παιδεία, με μαγαζιά ανοιχτά χωρίς όμως δουλειά, με επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση για το τι τους επιφυλάσσει η επόμενη μέρα να ψάχνει εναγωνίως να βρει λύση για ένα καλύτερο αύριο και από την άλλη μεριά τράπεζες και μονοπώλια να γεμίζουν τα ταμεία τους από τον παραγόμενο πλούτο.

Ποτέ μέχρι τώρα ούτε οι εμποροϋπάλληλοι ούτε οι επαγγελματίες ζήσαμε με πολυτέλειες, πάντα ήμασταν περήφανοι που είχαμε δουλειά και παλεύαμε να τα βγάλουμε πέρα. Τώρα χωρίς δουλειά οι εργαζόμενοι έμειναν και τα μαγαζιά χωρίς πελάτες.

- Δεν φταίει η μη αστυνόμευση της περιοχής.
- Δεν φταίει η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία οχημάτων.
--Δεν φταίει η έλλειψη πάρκιν.
- Δεν φταίει η μη εύκολη πρόσβαση.
- Δεν φταίει που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά λίγες ώρες.

-Φταίει ο άνισος ανταγωνισμός με τα πολυκαταστήματα και τα μονοπώλια.
- Φταίει η νομοθεσία και οι φοροαπαλλαγές που έχουν τα μονοπώλια.
- Φταίει που η κινητήρια δύναμη της αγοράς, οι εργαζόμενοι, είναι χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά.

Είναι σίγουρο όμως ότι όσες ώρες και αν είναι ανοιχτά τα καταστήματα, όσες ώρες και αν δουλέψουν υπάλληλοι και επιχειρηματίες δεν θα αυξηθεί ο τζίρος. Η αλλαγή του ωραρίου εργασίας το μόνο που μπορεί να φέρει είναι η σωματική εξάντληση και η ψυχολογική εξόντωση εργαζομένων και καταστηματαρχών Η υποχώρηση σήμερα στην επέκταση του ωραρίου ανοίγει την όρεξη για γενίκευση σε όλα τα καταστήματα. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες μικρομάγαζα στενάζουν και οδηγούνται στο κλείσιμο, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους ή τους πετάνε στο δρόμο. Σήμερα εσείς θέλετε να αποφασίσετε την παράταση ωραρίου των καταστημάτων για μια ακόμα φορά με πρόσχημα τον Τουρισμό.

Γίνεται προσπάθεια να στρωθεί ο δρόμος στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα που περιμένουν πώς και πώς την παράταση ωραρίου λειτουργίας ακόμα και σε 24ωρη βάση, ακόμη και σε κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ, άλλοτε με πρόσχημα τις κρουαζιέρες που θα πλημμυρίσουν δήθεν την αγορά με ΕΥΡΩ και άλλοτε με το πρόσχημα της προβολής του τουριστικού προϊόντος.
Βάσει των δηλώσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, το υπουργείο Ανάπτυξης θα προωθήσει νομοθέτημα το οποίο θα προβλέπει ότι:

Επιτρέπεται όλες τις Κυριακές του χρόνου η λειτουργία των καταστημάτων με επιφάνεια μέχρι 250 τετραγωνικά μέτρα. Ο περιορισμός των τετραγωνικών υποτίθεται ότι γίνεται για... προστασία των «μικρών» εμπορικών καταστημάτων, κάτι βέβαια που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα"