Το άσπρο μαύρο επιχείρησαν να παρουσιάσουν σήμερα οι δικηγόροι των τριών κατηγορουμένων παραγωγών φράουλας που συνελήφθησαν από την αστυνομία μετά την δολοφονική επίθεση που έκαναν το απόγευμα της Τετάρτης στη Νέα Μανωλάδα, ανοίγοντας πυρ εναντίον 200 εργατών από το Μπαγκλαντές που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο ένας από αυτούς ξεκίνησε λέγοντας ότι υπήρχε πρόθεση να παραδοθούν στην αστυνομία, αλλά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τους συνέλαβαν στο γραφείο του. Οταν όμως ρωτήθηκε γιατί περίμεναν να το κάνουν αυτό σήμερα, απάντησε: «Δικαίωμά του δεν ήταν;»

Ακόμη, ο συνήγορος των κατηγορουμένων υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι εργάτες από το Μπαγκλαντές δεν ήταν απλήρωτοι επί 6 μήνες, αλλά μόλις λίγες ημέρες. Προσπαθώντας μάλιστα να αλλάξει το κλίμα υποστήριξε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση χωρίς όμως να μιλήσει για το γεγονός ότι τα σκάγια από το όπλο χτύπησαν τους εργάτες στο ύψος του στήθους και να πει για ποιο λόγο οι εντολείς του, ιδιοκτήτες των χωραφιών άνοιξαν πυρ.

Μόνο είπε ότι οι συγκεκριμένοι οικονομικοί μετανάστες που δέχθηκαν τα απρόκλητα πυρά ενώ ζητούσαν τα όποια δεδουλευμένα τους δεν είχαν δεχθεί να αλλάξουν το ωράριο λειτουργίας τους και έτσι αντικαταστάθηκαν σε Αιγύπτιους.

Πρόσθεσαν δε ότι οι Αιγύπτιοι που πήραν τη δουλειά δέχθηκαν επίθεση μέσα στα φραουλοχώραφα με σιδερολοστούς.

Πάντως, τόσο ο δικηγόρος των τριών κατηγορούμενων παραγωγών, όσο και ο δικηγόρος του άλλου συλληφθέντα μεγαλεμπόρου φράουλας στην Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας υποστήριξαν ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.


iefimerida.gr