Δώδεκα ολόκληρες μέρες μετά την τραγωδία στην Ιεράπετρα γράφτηκε σήμερα ο επίλογος του ναυαγίου που συγκλόνισε όλη το νησί αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα (δείτε εδώ).

Στη 1 και 15 το μεσημέρι το καταδυτικό συνεργείο με επικεφαλής τον έμπειρο δύτη Νίκο Λαμπράκο εντόπισε σε βάθος 53 μέτρων τον άτυχο Γιώργο Κουβάκη που ήταν αγνοούμενος από τις 7 του μήνα όταν ανατράπηκε το φοουσκωτό στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους δύο φίλους του μέσα σε θύελλα 9 μποφόρ.

Παρά τις επίπονες προσπάθειες των προηγούμενων ημερών δεν είχαν καταφέρει να βρουν τη σωρό του άνδρα. Όμως η επιμονή του Νίκου Λαμπράκου έφερε αποτελέσματα και ανακούφισε και τους συγγενείς του 46χρονου που είχαν συνειδηοποιήσει βέβαια πλέον ότι ο άνθρωπος τους δεν ζει.

Όπως είπε στο nocomments ο Νίκος Λαμπράκος «το πτώμα του Γιώργου Κουβάκη βρέθηκε κατά 90% σε ακέραια κατάσταση 700 μέτρα από την ακτή και σε απόσταση περίπου 3-4 μιλίων απο το σημείο που συνέβη η τραγωδία. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα σε μια απόσταση από το Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι το Κορωπί».

Με τη βοήθεια της ρομποτικής κάμερας και 6 άτομα καταδυτικό συνεργείο βούτηξαν και σήμερα στο σημείο που είχαν εστιάσει τις έρευνες τους.

Σπιθαμή προς σπιθαμή ερεύνησαν όλη την περιοχή. Είχαν προηγηθεί πολλά ευρήματα τις προηγούμενες ημέρες που τους έκαναν να πιστεύουν ότι βρίσκονταν κοντά στον εντοπισμό του 46χρονου.

Στο 1,5 μίλι από το σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε η τιμονιέρα του σκάφους, στα 500 μέτρα είχαν εντοπίσει την άγκυρα, στα 2 μίλια βρήκαν τα μπουφάν των επιβατών του μοιραίου φουσκωτού, στα 2,5 μίλια εντόπισαν τα σακίδια τους. Όλα αυτά τα ταυτοποιούσαν με τους δύο διασωθέντες του ναυαγίου.

Εκείνο όμως που στάθηκε καθοριστικό για τον εντοπισμό του ήταν ένα άλλο εύρημα. Σε απόσταση 2,5 μιλίων μέσα στο βυθό βρήκαν μια εκπτωτική κάρτα ακτοπλοϊκής εταιρείας με τα στοιχεία του αγνοούμενου. Τότε ήταν σίγουροι πια ότι βρίσκονταν κοντά στον εντοπισμό της σωρού του Γιώργου Κουβάκη.

«Σήμερα το μεσημέρι λοιπόν» λέει στο nocomments ο Νίκος Λαμπράκος «τον βρήκαμε στα 53 μέτρα βάθος. Την σωρό του την είχε κρατήσει το ρήγμα μιας χαράδρας βάθους 250-300 μέτρων. Αν δεν είχε μείνει εκεί, θα ήταν πολύ δύσκολο μετά να βρεθεί. Τουλάχιστον να μπορέσουν οι συγγενείς του να τον αποχαιρετήσουν όπως πρέπει».

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook